27 / 04 / 2024

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!

İstanbul'un dev sağlık yatırımlarından biri olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 



İstanbul'un en büyük sağlık üslerinden biri olan şehir hastanesi, 153'ü yoğun bakım olmak üzere 1105 yatağı ve 3 bin 775 sağlık çalışanı ile sağlık hizmeti veriyor. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, dünya genelinde yaklaşık 550 bin insanın hayatına mal olan koronavirüs pandemisinin, sağlığın ve sağlık altyapısının önemini bir kez daha gösterdiğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin salgın dönemine 40 bin yoğun bakım yatağı, 246 bin yatak kapasitesi, 1213 bilgisayarlı tomografi cihazı, 4 bin tedavi kurumu, hepsinden önemlisi 1 milyon 100 bin sağlık ordusuyla girdiğine vurgu yaparak, "Çok kısa sürede inşa ettiğimiz veya hizmete girme vaktini öne aldığımız hastanelerle sağlık altyapımızı daha da güçlendirdik. Aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz yöntemler sayesinde salgını en düşük can kaybı oranıyla altlatan ülkeler arasında yer aldık" şeklinde konuştu.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!

"Salgına en gelişmiş ülkeler dahil çoğu devlet hazırlıksız yakalanmıştır" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Fakat biz dikkat ederseniz hep bir şey söyledik; 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Ecdadımız Kanuni'nin bize vermiş olduğu bu ilhamla biz ne geliyorsa elimizden onu yaptık, yapmaya devam edeceğiz, çünkü sağlık bu denli önemli. Türkiye, işte bu salgın dönemine 40 bin yoğun bakım yatağı, 246 bin yatak kapasitesi, 1213 bilgisayarlı tomografi cihazı, 4 bin tedavi kurumu, hepsinden önemlisi 1 milyon 100 bin sağlık ordusuyla girmiştir. Çok kısa sürede inşa ettiğimiz veya hizmete girme vaktini öne aldığımız hastanelerle sağlık altyapımızı daha da güçlendirdik. Aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz yöntemler sayesinde salgını en düşük can kaybı oranıyla altlatan ülkeler arasında yer aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadeleye Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin de çok büyük katkıları bulunduğunu vurgulayarak, "Salgın tehdidi altındaki hiçbir vatandaşımızı hastane kapısından geri çevirmedik. Hiçbir hastanın tedavisini ihmal etmedik. İnsanların ilgisizlikten öldüğü, sağlık çalışanlarının maske dahi bulamadığı görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı" dedi. 

Sağlık hizmetlerinden özellikle maske, tulum, ilaç, dezenfektan, gıda gibi temel ihtiyaç ürünlerine kadar hiçbir konuda yokluk çekilmediğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: 

"Sosyal güvenlik sistemimizin kapsayıcılığı ve kuşatıcılığı sayesinde vatandaşlarımızı kimi yerlerde olduğu gibi 100 binlerce dolarlık faturalarla karşı karşıya bırakmadık. Testten teşhise, tedavi ve ilaca kadar hastalıkla mücadele için gereken her şeyi insanımıza ücretsiz sunduk. Maddi imkanı ne olursa olsun, bu zorlu süreçte 83 milyonun her bir ferdine birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık."

"Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin bizi bu idealimize bir adım daha yaklaştıracağına inanıyorum" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin bir şifa kaynağı olmasını temenni ederek, bu eserin inşaasında emeği geçenleri tebrik etti, burada görev yapan sağlık personeline de başarılar diledi.

Yeşilköy'deki hastaneyi 45 günde yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Dedik ki 'Uçak ambulanslarla hastalar Yeşilköy Havalimanı'na insin, hemen yürüme mesafesinde oraya gipersin.' Bir de dedik ki, 'Şöyle Sancaktepe'de de bir tane yapalım. Orada da askeri havaalanı vardı. Askeri havaalanına gelsin, yürüme mesafesinde yine orada tek katlı, tek odalı malum hastanemiz var. Bütün ileri teknoloji ve sağlık teknolojisiyle her ikisi de 1008'er odalı bu hastanelerimizle sağlık turizminde bir  sıçramayı yapalım.' Daha ilerisini düşünelim dedik. Çam-Sakura Şehir Hastanesi'ni de İstanbul'da Avrupa Yakası'nda yaptık. Anadolu Yakası'nda da Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastane'miz aynı teknolojiye sahip. Burada da herhangi bir sıkıntı yok. Sabiha Gökçen hemen şurada. Aynen yürüme yolu. Allah göstermesin fevkalade bir durum olduğu anda mesela dün Sakarya'dan bilmiyorum, yanık için niçin farklı yere gittiler? Halbuki yanık için merkez burada güçlü bir şekilde var. Ya bilmiyorlar."

Geçmişte yanık tedavilerinde İstabul'da çok sıkıntılar çekildiğini anımsatan Erdoğan, "Bunlar bizden önceki olaylar. Yani düşünün bir yanık merkezi koskoca GATA'da İstanbul'da yoktu. Şimdi hastanelerimizde yanık tedavi merkezlerimiz var. İşte bunlardan bir tanesi de Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanemizde. Gerek travmatolojik bütün tedaviler gerek yanıklarda buralarda ciddi neticeler alacağız" dedi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'yle ilgili yayınlanan grafikte, "Dünyada Amerikan LEED ve Dünya Bankası EDGE 'yeşil bina' konsepti sertifikalarının her ikisine sahip tek hastane." bilgisi belirtildi. 

Grafikte ayrıca, hastanede 858 hekim ve 1077 hemşirenin görev yaptığı, 855 deprem izolatörü, 1105 yatak kapasitesi, 145 yoğun bakım, 250 poliklinik, 45 ameliyathane ve 110 acil müşahede yatağı olduğu ifade edildi. 

 Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanı Koca ise hastaneyle ilgili, "Sismik izolatörlerle güçlendirilmiş Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi de deprem anında bile hizmeti kesintiye uğramayacak şekilde inşa edilen bu hastanelerimizden birisidir. Hastanenin yeni binası 2 bölüm halinde 4 bloktan oluşuyor. Binanın oturma alanı 55 bin metrekare. 826 araçlık kapalı otoparkı mevcut. 302 bin metrekare kapalı alanda 153'ü yoğun bakım olmak üzere, 1105 yataklı. Tam teşekküllü 45 ameliyathane hizmet verecek" dedi. 

Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin de pandemi hastanesi olarak hızla hizmete alınan tesislerden biri olduğuna işaret eden Koca, "Hastanemizde çalışan sağlık personelimizin 166'sı ise hastalara hizmet verirken bu hastalıktan muzdarip oldu. Bu konudaki en büyük tesellimiz bu kurumda sağlık personelimizden can kaybı olmamasıdır. Bu vesile ile başta hocalarımız olmak üzere, görevi başında yitirdiğimiz sağlık personelimizi minnetle rahmetle yad ediyorum" şeklinde konuştu.

Koca, Bugün yeni binası hizmete alınan Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin adıyla yakın tarihin içinde burukluk bırakan sayfalarını da hatırlattığını belirtti. 

Göztepe Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön