27 / 04 / 2024

Macar öğrenciler, Sekapark’taki Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni inceledi!

Macar öğrenciler, Sekapark’taki Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni inceledi!

Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden gelen 13 inşaat- mimarlık ve 17 bilişim teknolojileri alanında eğitim alan 30 öğrenci, Sekapark’ta yer alan Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni gezdi.




Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden gelen 13 inşaat- mimarlık ve 17 bilişim teknolojileri alanında eğitim alan 30 öğrenci, Sekapark’ta yer alan Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni gezdi. Gelişimlerini artırmak için Kocaeli’ndeki çeşitli kurumları ziyaret eden ve başarılı uygulamaları yerinde gözlemlemek isteyen öğrenciler, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni çok beğendi. Macar öğrenciler ve eğitimcilerden oluşan heyet, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


 


GEZEREK ÖĞRENDİLER


Bilim Merkezi’ndeki deneysel uygulamaları inceleyen öğrenciler deneyler hakkında bilgi aldı. Kağıt Müzesi’ni de ziyaret eden grup, müzenin geçmişi, içindeki makineler ve özeliklerini gezerek öğrendi. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nı da ziyaret eden grup, burada daire başkanı Mustafa Altay’dan çalışmalar hakkında bilgi edindi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön