28 / 03 / 2024

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Ev sahibinin ‘Evim pansiyon olarak kullanılıyor’ diye yaptığı şikayet üzerine üçü üniversiteli, biri öğretmen 4 kişinin kaldığı İstanbul Bahçelievler’de yer alan konut gece yarısı zabıta tarafından mühürlendi. 



Biri özel okulda öğretmen olan, üçü ise üniversitede okuyan toplamda 4 kadın İstanbul Bahçelievler’de konut kiraladı. Hürriyet'ein aktardığına göre, konutun eski sahibi Mustafa D. öğrencilerle kontrat yaptı. Her bir öğrenci 1.000 lira kira bedeli ödüyordu. Senelik olarak yapılan kontratların dışında, su, doğalgaz ve elektrik aboneliği de öğrencilerin adına yapıldı.

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

İki katına çıktı

Fakat söz konusu konut geçen 30 Aralık tarihinde resmen el değiştirdi. Mustafa D., tapu kaydına göre konutunu 700 bin TL'ye Bahçelievler Belediyesinde yönetici olarak çalışan Bilgin Y.’ye sattı. Kiracıların öne sürdüğüne göre, konutun yeni sahibi Bilgin Y. kısa zaman sonra kiracılara yeni kira tutarlarının 9 bin 750 lira olduğunu bildirdi. Konutta kalan öğrenciler, söz konusu tutarın yüksek olduğunu ellerinde 1 yıllık kontratları olduğunu dile getirdi.


 


Geri Dön