28 / 03 / 2024

Mahkemeden WhatsApp ve Facebook kararı!

Mahkemeden WhatsApp ve Facebook kararı!

Rekabet Kurumu'na karşı WhatsApp ve Facebook tarafından açılan ve veri paylaşımı ile ilgili davada mahkeme davanın reddine karar verdi.



WhatsApp ve Facebook için mahkemeden şok bir karar çıktı. Hürriyet'te yer alan habere göre,  Ankara  4. İdare Mahkemesi, Rekabet Kurumu'nun WhatsApp veFacebook'a ilişkin olarak geçici tedbir kararı uygulamasında  bir aykırılık görmedi.

VERİ PAYLAŞIMLARI SORUN OLUŞTURDU

Yaşanan gelişmelere göre, Rekabet Kurumu, Facebook'un Türkiye’de Whatsapp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihi itibariyle başka hizmetler için kullanılmasına yönelik olarak getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden ya da konu ile ilgili yapılan bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook'un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu açıklamasından sonra tedbir kararı konuldu..

Whatsapp ve Facebook bu tedbir kararını ortadan kaldırmak amacıyla mahkemeye başvuru yapmış ve mahkeme sonucunda herhangi bir mevzuata aykırılık olmadığı belirtilmişti.

Mahkemeden WhatsApp ve Facebook kararı!

Mahkemenin konuyla ilgili kararı şu şekilde:

"WhatsApp kullanıcılarının Facebook tarafından sunulan koşulları kabul etmeleri halinde diğer grup şirketlerinin verileri eline geçirerek bunu kullanmaya başlayacağının açık olması, yürütülecek soruşturma sonucunda Facebook’un söz konusu davranışına son verilmesine karar verilmesi halinde, bu verilerin tekrar geriye alınması ve kullanılmasından kişisel verilerin korunması hilafına olabileceği, bu haliyle telafisi mümkün olmayan bir durumun ortaya çıkabileceği, hâlihazırda Facebook tarafından WhatsApp kullanıcılarının bir kısmına 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren verinin başka hizmetler için kullanılacağına dair bilgilendirmenin yapıldığı ve kullanıcıların bir kısmının bu koşullara onay vermiş olması olasılığı göz önünde bulundurulduğunda, halihazırda Facebook ve ilgili diğer şirketlerinin pazar güçleri ve pazarın yapısına ilişkin yapılan analizler sonucunda söz konusu uygulamaların soruşturma neticesinde alınacak nihai karara kadar ciddi ve telafi olunamayacak zararlar doğurma ihtimalini haiz olduğu, söz konusu şirketler hakkında ana soruşturmanın halen devam etmesi ve neticelendiğinde bu konuda yeniden karar alınabileceğinin de göz önüne alındığında; Türkiye’de koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu bildirmesi biçiminde geçici tedbir kararı alınmasında hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır."

Facebook'ta Amazon Ormanları'ndaki arazilerin satışı yasaklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön