29 / 03 / 2024

Mahmud Efendi Külliyesi'nin kira kontratı iptal edildi!

Mahmud Efendi Külliyesi'nin kira kontratı iptal edildi!

Mahmud Efendi Külliyesi'nin yıkım kararı, adım adım hayata geçiriliyor. Gelen tüm tepkilere rağmen külliyenin yıkım kararından vazgeçmeyen yetkililer, mahkeme kararıyla kiranın kira kontratını iptal etti.



Marifet Derneği tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. ''Beykoz Çavuşbaşı’nda 2 senedir yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi ile ilgili revize edilmiş vaziyet planının Onaylanmasını beklediğimiz bir süreçte Kanlıca Oman Müdürlüğü tarafından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve Savcılığın daveti üzerine ifade verilmiştir. Ayrıca Kanlıca Oman Müdürlüğü tarafından Şirketimize Muhatap Beykoz 2. Noterliği kanalı ile gönderilen 28.01.2016 tarih ve 04910 Yevmiye nolu ihtarname Sözleşmenin fesih edildiği ve 10 gün içinde boşaltılması bildirilmiştir.


''TÜM YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ''


''Bu ihtarnameye verdiğimiz cevabımızda Kira Sözleşmesinin feshine ilişkin hukuki şartlarının oluşmadığının ve fesih bildirimini kabul etmediğimizi, Savcılık soruşturması sonucu yada Sözleşmenin feshi ile ilgili kesinleşmiş Mahkeme kararı olmadan mesire alanını tahliye etmeyeceğimizi, kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan Devlet imkanlarının usulsüz kullanılarak idari yollar ile zorla tahliye işlemlerine kalkışılması halinde Ülkemizin Hukuk Devleti olduğunu ve İdarenizin de Hukuka uygun davranış içinde bulunması gerektiğini hatırlatır bu olumsuz durumun oluşması halinde konunun öncelikle üst makamlara ve Yargıya intikal ettirileceğini, hukuka uygun davranış içinde bulunmayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına Suç duyurusunda bulunulacağını, Mesire alanında yapılan yatırımlara bağlı olarak Maddi ve Manevi tazminat davaları dahil tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ihtarnameye cevaben bildirilmiştir.''



Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!


Milli Gazete


Geri Dön