24 / 04 / 2024

Mahmutbey-Bahçeşehir metrosunda son durum ne?

Mahmutbey-Bahçeşehir metrosunda son durum ne?

Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu'nun metrosunun tünel çalışmaları Mart'ta başlamıştı. Duraklar için fizibilite çalışmasının yapıldığı Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu toplam 12,5 kilometre mesafeyi 19 dakikaya kadar indirecek...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın  Avcılar Ispartakule-Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin temel atma töreninde müjdesini verdiği Mahmutbey-Bahçeşehir metrosunun tünel çalışmaları Mart ayında Şahintepe'de başlamıştı.


Duraklar için fizibilite çalışmasının yapıldığı Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu toplam 12,5 kilometre mesafeyi 19 dakikaya kadar indirecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlarına göre Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu'nun 2019 yılı içinde hizmete açılması planlanıyor. 


Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metro durakları:


-Mahmutbey

-Mimar Sinan 

-Mehmet Akif 

-Halkalı/Atakent 

-Halkalı Toplu Konut 

-Tema

-Hastane

-Altınşehir

-Resneli

-Ispartakule 

-Bahçeşehir


Metronun Mecidiyeköy - Mahmutbey kısmı 8 Ekim 2013 tarihinde ihale edilmiş ve en düşük teklifi 849 milyon 440 bin lira ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat’ın oluşturduğu konsorsiyum vermişti. Henüz ihaleye çıkmayan Mahmutbey-Bahçeşehir metrosundaki çalışmalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön