25 / 04 / 2024

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor!

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor!

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor. Bu hatla günde 400 bin yolcu taşınacak ve metrobüsün de yükü hafifleyecek...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim’de Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı'nın hizmete açılacağını açıkladı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; FOX TV'de Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın canlı yayın konuğu olan İBB Ekrem İmamoğlu, metro hattı projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı'nda günde 400 bin yolcu beklediklerini vurgulayan İmamoğlu, "Metrobüsün de yükünü hafifletecek. Eminönü-Alibeyköy hattını yıl sonunda inşallah hizmete açacağız" diye konuştu.  

“METROBÜSÜN DE YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK”

Metro hatlarıyla ilgili çok ciddi atılımlar yaptıklarına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: 

- Duran hatları hayata geçirdik. 29 Ekim’de inşallah Mahmutbey-Mecidiyeköy hattını hep beraber hizmete açıyoruz. Günde 400 bin yolcu bekliyoruz o hatta. Metrobüsün de yükünü hafifletecek.

- Eminönü-Alibeyköy hattını yıl sonunda inşallah hizmete açacağız. Aşiyan-Rumeli Hisarı füniküler hattı durmuştu, orayı harekete geçirdik. Çok hızlı bitireceğiz. Önümüzdeki sene Eylül-Ekim ayına yetiştirmek istiyoruz.

- Ama İstanbul'un şöyle bir sorunu var: İstanbul boydan boya artık çok uzun bir hatta sahip. Ve İstanbul'daki bütün ulaşım araçlarının belli bir kilometresi var.

- Mesela lastik tekerlekli araçlarda bu saatte 20 kilometreye kadar düşebiliyor. Örneğin  Marmaray  38 kilometre. Yani siz 1 saatte 38 kilometrelik bir güzergahı aşabiliyorsunuz.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 18 ayda hizmete açılacak!


Geri Dön