20 / 04 / 2024

Makro Market'in 550 milyonluk gayrimenkulü bankalara geçiyor!

Makro Market'in 550 milyonluk gayrimenkulü bankalara geçiyor!

Türkiye genelindeki 253 mağazası Makro ve Uyum markası ile faaliyet gösteren Makro Market'in 115 gayrimenkulü bankalara geçiyor. 



Ankara kökenli Makro Market ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yaşadığı mali sıkıntı sonrası mahkemeden konkordato talebinde bulunan şirket, 190 milyon lira alacağı olan 9 banka ile masaya oturdu.


Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Yapılan anlaşma sonrası Makro Market'in Türkiye genelindeki, aralarında 4-5 AVM’nin de olduğu 115 gayrimenkulü bankalara devrediliyor. Şirket, 2 yıl içinde borçlarını ödediği taktirde, söz konusu gayrimenkullerini geri alabilecek.


Makro Market'in Türkiye genelinde toplam 253 mağazası bulunuyor. 700 milyon Tl borcu olan şirketin söz konusu borcunun 190 milyon TL'si bankalara, 460 milyon TL'si tedarikçilere ait. 

550 milyonluk gayrimenkul bankalara geçiyor

Makro Market'in 190 milyonluk borcuna karşılık, 550 milyon lira değerindeki 115 gayrimenkulü bankalara geçmiş olacak. Geri alım hakkı olarak da bilinen Vefa Hakkı sözleşmesi kapsamında devri yapılan gayrimenkuller arasında 4-5 AVM de bulunuyor. Bu gayrimenkullerde Makro marketlerinin faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Gayrimenkuller heba olurdu 

Makro Market Avukatı Fidel Okan konkordato sürecini yönetiyor. Ocak sğrece ilişkin şunları söyledi; "Makro Market’in çok güçlü bir pazarı ve gayrimenkulleri bulunuyor. Eğer, konkordato sürecinde, tedbir kararı sonrasında mahkemeden mehil kararı alınamamış olsaydı; bu gayrimenkuller heba olacaktı. Dolayısıyla 2 bin 800 tedarikçi ve 6 bin 500 çalışan ve bankaların hakları konkordato süreci ile koruma altına alınmış oldu. Bankalar, ellerindeki gayrimenkulleri icra yolu ile değil, vefa hakkı ile değerlendirerek Makro’ya ve tedarikçilere büyük destek vermiş oluyor. Tedarikçiler ise, alacaklarını yapılandırarak ve yeni ürünler vermeye devam ederek çalışanlar ve Makro’ya desteklerini sürdürüyor. Sürecin başında olmamıza rağmen tedarikçi borçlarının çok önemli bir bölümü yapılandırıldı. Bunların önemli bir kısmı İle sözleşmeler imzalandı. Diğer kısmı ile son aşamaya gelindi"


Geri Dön