19 / 04 / 2024

Makrom Yapı'yla ilgili şok iddia!

Makrom Yapı'yla ilgili şok iddia!

Makrom Yapı mağdurlarının iddiasına göre kendilerini dolandıran Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı da arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı tarafından dolandırıldı...




İstanbul'da projede olmayan konutları birden fazla kişiye satarak 50 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç sağlayan Makrom Yapı'nın 17 yöneticisi gözaltına alınmıştı, Makrom mağdurlarının iddiasına göre kendilerini dolandıran Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı da arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı tarafından dolandırıldı.


Lütfü Bakırcı'nın müşterilere sattığı yerleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'ya da sattığını söyleyen mağdurlar, Kayıkçı'ların da yüzde 35'i kendilerine, yüzde 65'i Makrom Yapı'ya ait olan 14 dükkanın tamamını Ömer Kaya isimli şahsa sattığını belirtti. Ömer Kaya'nın14 dükkana 10 milyon TL'lik tedbir koydurduğunu söyleyen mağdurlara göre önce Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı Makrom Yapı'yı sonra da Makrom Yapı Ahmet ve Adem Kayıkçı ile birlikte daire alan müşterileri dolandırmış.


Makrom Yapı yla ilgili şok iddia!

Makromtek Esenyurt projesinin arsa sahibi Adem Kayıkçı



Neler olmuştu?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Ekipleri'nin yaptığı operasyonda Lütfü Bakırcı, Osman Nuri Bakırcı, Mazhar Bakırcı, Vahap Turgut, Emine Turgut Bakırcı, Mehmet Kaya ve Adem Kayıkçı gözaltına alınmıştı. Yapılan son açıklamaya göre Makrom Yapı'dan Ahmet Kayıkçı, Kerime Bakırcı, Gülsüm Taylan ve Erkan Topaloğlu serbest bırakıldı, Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı'nın ve Emine Bakırcı'nın ise tutukluluğu hala devam ediyor.


Reklam yüzü Petek Dinçöz'dü

Üç yıl önce tanıtımı yapılan Makrom Tek projesinin reklam yüzü Petek Dinçöz'dü. Şirketin, konut projeleri yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında da otel projeleri bulunuyordu, ancak söz konusu projelerin hiçbirine başlanmadı.


Makrom Yapı projeleri:

-Makromtek Esenyurt

-Makromtek Tuzla

-Tuğba Residence

-Paralel 264

-Kula Termal Devremülk

-Makrom City

-Myesgarden

-Esmia İstanbul



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön