16 / 04 / 2024

Makyol Gayrimenkul’den 300 milyon liralık yeni proje!

Makyol Gayrimenkul’den 300 milyon liralık yeni proje!

Makyol İnşaat’ın Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu yaptığı açıklamada Büyükçekmece Gölü manzaralı arazi üzerinde 300 milyon TL değerinde yatırıma başlamayı hedeflediklerini söyledi.



 

Makyol Gayrimenkul'ün faaliyetleri ve 2019 yılı hedefleri, Mövenpick İstanbul Hotel'de, 12 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen basın sohbet toplantısıyla paylaşıldı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, toplantıya, Makyol İnşaat'ın Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Koordinatörü Nil Atak ve Grup Satış Müdürü Ahmet Palut katıldı.

Toplantıda bazı açıklamalar yapan Kemal Şahismailoğlu, Makyol'un, 53 yıllık mazisiyle Türkiye'nin taahhüt alanında faaliyet gösteren sayılı markalarından biri olduğunu ve “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Taahhüt Şirketi” arasında yer alarak küreselleştiğini söyledi.

Taahhüt alanında elde ettikleri deneyimi, 1993'ten bu yana farklı alanlarda geliştirdikleri gayrimenkul projelerine de başarılı bir şekilde yansıttıklarını dile getiren Şahismailoğlu, şu açıklamayı yaptı.

“Gayrimenkul alanında 1993 yılında Etiler'deki İTÜ Konutları'yla başladığımız projemizin devamında 1996 yılında Haramidere Carrefour AVM'yi hayata geçirdik. Ardından 2003 yılında Mövenpick Hotel İstanbul, 2004 yılında Bodrum'da yer alan Doria Evleri, 2007 yılında Doria Hotel Bodrum, 2011 yılında ise Le Meridien İstanbul Etiler'i inşa ettik. Sonrasında 180 milyon TL yatırım değerine sahip ilk markalı konut projemiz Makyol Yaşam Beylikdüzü'nü inşa ederek sahiplerine teslim ettik. Toplam 464 daire ve 84 birim ticari alana sahip Makyol Yaşam'da şu an doluluk oranımız yüzde 95 civarında. Bir diğer markalı konut projemiz 200 milyon TL yatırımla Bahçeşehir'de yükselmeye devam eden Makyol Santral. Roy Higgs Mimarlık tarafından projelendirilen Makyol Santral; toplam 16 bin 906 metrekare arazi üzerine 5 blokta 407 daire, 9 villa ve ticari alanlardan oluşuyor. Makyol Santral'i gelecek yılın ikinci yarısı teslim etmeye başlayacağız.”

“Varlıklarımız 7 milyar TL, Arazi Stoku 2,5 milyar TL”


Makyol Gayrimenkul'un, toplam 7 milyar Türk Lirası değerinde varlığa ve 2,5 milyar Türk Lirası değerinde de arazi stokuna sahip olduğunu söyleyen Şahismailoğlu: “Gelecek yıl ilk yatırımı Büyükçekmece Gölü manzaralı 120 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirmeyi planladığımız, ardından orta vadede Beylikdüzü ve Esenyurt'ta yeni açılan İstanbul Havalimanı'na yakın konumdaki arazilerimiz üzerine proje geliştirmek için çalışmalarımıza başlayacağız.” diye konuştu.

Şehrin karmaşasından uzak, geniş yeşil alanların yer aldığı 120 dönümlük bir alanda toplamda 300 milyon lira yatırıma sahip olacak yeni bir projeye başlayacaklarını belirten Makyol İnşaat'ın Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu projeye dair şu açıklamaları yaptı:

“Makyol Gayrimenkul olarak yeni projemizde ayrıcalıklı bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. Bilindiği üzere İstanbul'un en büyük sorunlarından biri ulaşım ve çok katlı yapılar. Yeni geliştireceğimiz projede az katlı villaların yer alacağı, şehir hayatının karmaşasından uzak ama aynı zamanda ulaşım açısından birçok avantajı bir arada sunacak ayrıcalıklı bir projeye imza atacağız. Makyol Gayrimenkul olarak bir proje geliştirirken bölgenin ihtiyacını göz önünde bulunduruyor ve bu doğrultuda konut, ofis ve ticari üniteleri değerlendiriyoruz. Değeri günden güne artan Büyükçekmece de şehrin merkezine kıyasla daha huzurlu ve ailelerin tercih edeceği bir yaşam konsepti için çalışıyoruz. 300 milyon TL yatırımla hayata geçecek göl manzaralı, geniş yeşil alanlar ve az katlı villaların yer alacağı yeni projemiz için oldukça heyecanlıyız.”

“2018'i yüzde 20 Ciro Artışı ile Bitirmeyi Hedefliyoruz.”

Makyol Yaşam ve Makyol Santral'de mevcut yatırım miktarlarının yüzde 70'i kadar bir satış cirosuna ulaştıklarını dile getiren Kemal Şahismailoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Öncelikle Makyol Yaşam'dan ev sahibi olanlar ve yaşamaya başlayanların büyük bir kısmı, Makyol güvencesini ve inşaat kalitesini deneyimledikten sonra ya Makyol Santral'deki fırsatlardan faydalanmayı tercih ettiler ya da Makyol Santral için birer referans noktası haline geldiler. Bunun da en önemli sebebi Makyol Yaşam'dan ev sahibi olanlara, aradan geçen zaman zarfında neredeyse yüzde 100 kazandırmış olmamızdan ileri geliyor. Bu çerçevede yılbaşından bu yana her iki projemizden de ev sahibi yapacak birçok kampanya düzenledik, Emlak Konut'un kampanyalarına dâhil olduk. Ekim ayında Makyol Santral nezdine peşin ödemelerde metrekaresi 4.250 TL'den başlayan fiyatlarla yüzde 25 indirim ya da 23 bin TL'den başlayan peşinat fırsatı sunan bir kampanya başlattık. Yine aynı dönemde Makyol Yaşam'daki son 60 daire için hemen teslim imkânıyla peşin ödemelerde yüzde 10 ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele' indiriminin yanı sıra, yüzde 10 ek indirim ya da ‘yüzde 0 faiz, yüzde 20 peşinat ve 36 ay vade' imkanı sunmaya başladık. Bu çerçevede Makyol Gayrimenkul olarak 2018 yılını geçen yıla oranla yüzde 20 ciro artışı ile bitirmeyi hedefliyoruz.”


Geri Dön