26 / 04 / 2024

Malatya Arena Stadı'nda betonarme inşaatı tamamlandı!

Malatya Arena Stadı'nda betonarme inşaatı tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOKİ aracılığıyla yaptırılan Malatya Arena Stadı'nda betonarme inşaatı tamamlandı. Betonarme inşaatı tamamlanan Malatya Arena Stadı'nda çelik imalatı yüzde 70 oranında gerçekleşti.



Betonarme inşaatı tamamlanan Malatya Arena Stadı'nda çelik imalatı yüzde 70 oranında gerçekleşti. 20152016 sezonunu ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanan 25 bin seyirci kapasiteli stadın dış cephesi kayısı şeklinde olacak. 

Malatya Arena Stadı'nda yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Sedat Başar, Malatya Arena Stadı'nda çelik imalatının yüzde 70 oranında gerçekleştiğini, betonanne inşaatının ise tamamlandığını ifade etti. 


Başar, ince imalatlarda yüzde 50 civarında bir ilerleme sağladıklarını kaydederek, "Stat inşaatını çelik imalatı yüzde 70 oranında gerçekleşti. Şu an betonarme imalatından sonraki diğer bölümlerde çalışmalarmıız devam ediyor. İçeride Elektrik, Mekanik, ince imalatlarda Alçı, kaya sıva ve duvar çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

"Çok farklı bir stat olacak" Stadın dış cephesinin kayısı şeklinde olacağını ifade eden Başar, "25 bin kapasiteli bir stadyum inşaatımız var. 


UEFA kriterlerine uygun bir stat. Yeni Malatyaspor'un şimdi kullandığı stada göre birçok farkı var. Futbol sahasındaki çim alttan ısıtmalı. Çelik kaplamalar ve tribün kısmını komple kapatan paneller bulunuyor. Daha modern bir stada kavuşacağız. Kayısıyı dışta, kabukta görebiliyoruz. Yanı çeliğin üzerine gelen dış kabuktaki renk seçimleriyle, oval şekillerle buraya kayısıyı andıracak bir görüntü verilecek. Umarım Malatyalılar beğenecek" şeklinde konuştu. 


Yeni Malatya


Geri Dön