04 / 05 / 2024

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında düzenlendi. Toplantıda, imar ile ilgili bazı maddeler karara bağlandı.



Malatya Battalgazi Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın önderliğinde gerçekleşti.

Malatya Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantıda Bulgurlu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve Cankoç villalarının bulunduğu bölgenin Bulgurlu Mahallesi’nden ayrılıp, yeni bir mahalle olarak kurulmasına karar verildi.

İmar ağırlıklı gündem maddelerinin konuşulduğu toplantıda, imar ile ilgili bazı maddeleri İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda kabul edilirken, bazıları ertelendi, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen Sarıcıoğlu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Fidelya Sokağa, Sarıcıoğlu Sokak isminin verilmesi konusu ise oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediye Meclisi, Bulgurlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve Cankoç villalarının bulunduğu bölgenin Bulgurlu Mahallesi’nden ayrılıp, Üniversite Mahallesi ismi ile yeni bir mahalle olarak kurulmasına karar verildi.

Gündem maddesi, İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında, Hacı Abdi Mahallesi’nde bulunan Önal sokağın isminin ‘Şehit Ramazan Sarıkaya Sokağı’, Battalgazi ve Selçuklu mahallesi sınırları içerisinde yeni açılan sokaklara isim verilmesi, Sevildağ, Beydağı, Üzümlü ve Göller mahallelerinin yeni sınırlarının tespiti ile ilgili konuşuldu. 

Toplantıda ayrıca Battalgazi Belediyesi’ne ait tüm hakların Millet Bahçesi kapsamında değerlendirilmek üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilmesine karar verildi.


Geri Dön