19 / 04 / 2024

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi yatırım programına alındı!

Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi yatırım programına alındı!

Sağlık alanında da çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır "Battalgazi Devlet Hastanemizin 200 yataklı yatırım programına alındı." dedi




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Ziyarete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yanısıra AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri katıldı.

 


Çalık: Malatya’mız gelişiyor

 

Malatya’nın gelişip büyüdüğünü belirten Çalık, “Ülkemizin gelişmesi ile birlikte olağanüstü saldırılar olmasına rağmen Türkiye’deki büyüme oranları dikkate değer. Türkiye’nin büyümesi ile Malatya’daki büyüme de devam ediyor. Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’daki açıklamalarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yatırım ve kalkınma hamlesi içerisinde 5 bölgeden 8 il cazibe merkezi olarak ilan edildi. Bu cazibe merkezlerinden bir tanesi Malatya’mız. Malatya’mızdan yatırım ve kalkınmayla alakalı çok önemli çalışmalar bekliyoruz.

 

Birçok Bakanlığımızın başlatmış olduğu kalkınma hamlesinde inanıyorum ki Malatya’da bölgenin cazibe merkezi olarak çok ciddi yatırımlar alacak. Malatya’nın büyümesi ve gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

 

Çalık: Sağlıkla ilgili yatırımlarımız devam ediyor
 

Sağlık alanında da çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Çalık, “Sağlıkla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Sağlıkla ilgili yatırımlarımızdan bir tanesi de Battalgazi Devlet Hastanemizin 200 yataklı yatırım programına alınması.  Battalgazi Devlet Hastanemiz yatırım programına alındı, şimdiden Malatya’mıza hayırlı olsun.

 

Kuzey Çevre yolunun ihalesi yapıldı. İnşallah nasip olursa biran önce çalışmaları neticelendirilecek” şeklinde konuştu.


Çakır: Malatya için bir avantaj

 

Malatya’nın cazibe merkezleri arasında olmasının bir avantaj olduğunu belirten Başkan Çakır, “Malatya’nın cazibe merkezleri arasındaki illerden biri olması yatırımcı ve sanayici anlamında çok önemli. İlimizde devam eden ve mevcut projelerin hayata geçirilmesi noktasında büyük bir avantaj.

 

Çevreyolunun hayata geçirilmesi Malatya’mız için çok önemli yatırımlardan bir tanesi. Yatırım programına alınması ve yer tesliminin yapılması Malatya’mız için bu işin başlaması çok önemliydi. Şehir içerisinde kalmış çevre yolunun şehir dışına taşınması ile birlikte Malatya hava kirliliğinden, trafik sorununa, büyük tonajlı araçların şehir içindeki yoğunluğuna kadar rahatlama sağlamış olacak” dedi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön