23 / 04 / 2024

Batman'ın 500 yataklı hastanesi yatırım programına alınmalı!

Batman'ın 500 yataklı hastanesi yatırım programına alınmalı!

Batman’ın gündeminde yer alan 500 yataklı hastanenin 2019 yılının yatırım programına alınması bekleniyor.



Batman’ın gündeminde yer alan 500 yataklı hastanenin 2019 yılının yatırım programına alınması planlanıyor. İşte Batman Çağdaş Gazetesi'nden Arif Arslan'ın haberi..

Yerel seçimlere 3.5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Batman’ın gündemindeki 500 yataklı hastaneden Araştırma-İhtisas’a, Tıp Fakültesi’nden Kuzey çevre yoluna varan birçok acil sorunu Belediye Başkan adayları ile aday adaylara yöneltiyoruz; çoğunun ortak görüşü 500 yatak kapasiteli hastanenin 2019 yılının yatırım programına alınması…

Siyasette bir anlamda gündemde olmak da şehrin sorunlarına olan duyarlılıktan geçer. Özellikle Batman’ın sağlık yatırımlarında ne kadar gerilediğini, bir kez daha burada dillendirmenin gereği yok. Bu şehrin öncellikli sorunlarının çözümü konusunda Belediye Başkan adayları da üzerlerine düşeni yapmamalılar…

HASTANE GÜNDEMDEN DÜŞMEMELİ

Yerel seçimler yaklaşırken, bazı partilerde belirlenen Belediye Başkan adayları seçim bölgelerinde çalışma yapıyor. Biz de bu ara çok sayıda aday adaylarıyla görüşüyoruz. Projelerini anlatıyorlar. Dinliyoruz. Bugüne kadar görüştüğümüz kesinleşen adaylardan iki isimde Batman’ın gündemindeki yeni hastane projesine olan duyarlılığı gördük.

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin. CHP Belediye Başkan adayı Enver Erdem. İki Başkan adayı da nüfusu hızla artan Batman’ın, yeni hastanelere ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor.
İl Başkanlığı döneminden de 500 yatak kapasiteli hastanenin Batman için acil bir ihtiyaç olduğuna işaret eden isim İnşaat Mühendisi olan Murat Güneştekin’di... ‘Kentsel dönüşüm’ alanında önemli projeleri var Başkan adayı Güneştekin’in.

Batman’da kentsel dönüşümün nasıl uygulanacağı yönünde de bir kafa yoruyor Başkan adayı Güneştekin. Ancak Güneştekin’in nüfusu hızla artan ve ‘Büyükşehir’ yolundaki Batman’ın, bir an önce 500 yatak kapasiteli hastanenin gerçekleşmesinin gerektiğini de söylüyor. “Batman, Diyarbakır’dan sonra nüfusu hızla gelişen bir şehir. Bu şehri sağlık yatırımlarını hızlandırmak adına çalışma yapmalıyız” diyen Güneştekin, “Özellikle Batman’ın imarının elden geçirilmesi gerekiyor. Bunun için çok ciddi kentsel dönüşüm projeleri de hazırlanmalı” diyor…

SORUNLARA DUYARLILIK ŞART

Siyasetçilerin bir anlamda şehrin gündemdeki sorunların takipçisi olmaları gerektirir. Genç ve dürüst siyasetçilerden Murat Güneştekin de bunu iyi başarıyor. İl Başkanlığı döneminde de 500 yatak kapasiteli hastanenin şehrin acil yatırımlarından birinin olduğunu söylüyordu. AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Güneştekin’in, belki de takip etmesi gereken önemli projelerden biri de bu. Belediye Başkan adaylarının, bir de şehre vaat edecekleri projeleri arasına mutlaka yeni hastaneyi, Araştırma-İhtisas, Tıp Fakültesi, Kuzey çevre yolu ve TOKİ’nin ikinci etap konutları olmalı. Belediye Başkan adayları şimdiden şehrin acil sorunlarını tespit etmeli.
Kim kentin sorunlarına duyarlılık gösteriyorsa; dikkatler kuşkusuz o Başkan adayına çevrilir.

Batman’ın sağlık yatırımlarına olan gerçeği sadece biz yazıyoruz. Bu şehrin öncelikli sorunlarına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Kime sorarsanız sorun, “Batman’ın sağlık yatırımları ne zaman gerçekleşecek” diyor… Bakın, Batman birkaç yıl içinde ‘Büyükşehir’ olacak. Fakat bu büyük şehrin ihtiyaç duyduğu bir Hastane ve Tıp Fakültesi yok.

ŞEHİR, YATIRIM BEKLİYOR

Evet, ‘Büyük şehir’ olma yolundaki Batman’ın yeni yatırımlara gereksinimi var. 500 Yatak kapasiteli hastane ile ilgili gelişmeleri hemen her gün dillendiriyoruz. Belediye Başkan aday adaylarıyla sohbetlerde hep şehrin beklediği yatırımları konuşuyoruz. Ağırlıklı olarak 500 yatak kapasiteli yeni hastaneyle ilgili düşüncelerini dinledik.
Yakında bunları sizlere aktaracağız. Belediye Başkan adaylarının bu şehre bakış açılarını da elbette. İktidarı ve muhalefetiyle tüm Batman, yapımı geciken yeni hastaneyi unutmamalı... Sahiplenmeli... Başta STK’lar ve tüm siyasetçiler kentin gündemindeki hastaneye sahip açıklamalarını bekliyoruz. Unutmayın. Bu şehrin sorunlarına sahip çıkmak bugün bir Batmanlılık görevidir.


Geri Dön