25 / 04 / 2024

Malatya Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle belediyenin kiracısı olan esnaflardan kapalı oldukları döneme ait kira bedellerini almayacaklarını açıkladı. 



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediyenin kiracısı olan esnafların kiralarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gürkan yaptığı yazılı açıklamada, hizmet belediyeciliğinin yanı sıra sosyal belediyecilikte de önemli işlere imza attıklarına, insanların sıkıntılarını gidermek için görev yaptıklarına dikkat çekti. 

Yeni tip koronavirüs sebebiyle zor bir dönemden geçildiğine ve bu sürecin el ele vererek birlikte aşılacağına vurgu yapan Gürkan, şöyle konuştu:

"Gerek sosyal yardımlaşmadaki yardım alanları, gerek belediyemizden gerek diğer kurumlardan yardım alanlar bu konuda kimin nerede eksiği varsa hizmet uzmanlarımıza gerekli talimatı verdik. Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması, gıdalarının, yakacaklarının ve yiyeceklerinin evlerine gitmesi ayrıca açmış olduğumuz Hayır Çarşısı'nda her türlü ihtiyaçlarını giyim, yiyecek, içecek gibi bütün ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bütün arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Bu konuda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda da bizlere başvuru yapıp da boş dönen kimsenin olmadığını da belirtmek istiyorum."

Pandemi döneminde belediyenin kiracısı olan esnafların kiralarının hepsinin önceki süreçte de durdurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İçerisinde bulunduğumuz dönemde de belediyemizin kiracısı olan mükelleflerimizin kapalı oldukları döneme ait kira bedellerini almayacağız. İhtiyaç sahibi olan ve belediyemize ait iş yerlerinde kiracı olan vatandaşlarımızın da su borçlarını ertelediğimizi de belirtmek istiyorum. Bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra belediyemize su borcu olan vatandaşlarımız için yapılan çalışmayla birlikte peşin ödemelerde yüzde 90’a varan indirimler uyguluyoruz. Ayrıca bu kapsamda yine vatandaşlarımıza kolaylık olması açısından borçlarını yapılandırarak taksitler halinde ödeme imkanı da sunuyoruz."

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi pandemi boyunca esnaftan kira almayacak!


Geri Dön