20 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma kararı nedeniyle kepenk indirecek olan esnafından kapalı kaldıkları süre boyunca kira almamaya karar verdi...



Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2020 Mart'ta Türkiye’de de görülmeye başlayan Kovid-19 vakaları ile beraber salgınla mücadele kapsamında önemli çalışmalar hayata geçirdi. Belediye, özellikle ihtiyaç sahiplerine sosyal destekte bulundu. Şimdi de Bursa Büyükşehir Belediyesi, 29 Nisan – 17 Mayıs tarihlerinde uygulanacak tam kapanmada süreçten olumsuz etkilenen yaklaşık 100 bin aileye ek sosyal destek paketi sunacak. 

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Esnafa kira desteği

Kovid-19 salgını döneminde sunduğu ekonomik desteklerle esnafa da büyük kolaylıklar getiren Büyükşehir Belediyesi, tüm belediye kiracılarının kira ücretlerini yüzde 50 oranında düşürmüştü. Bunun yanında genelge kapsamında kepenk indiren esnafların meskenlerinde kullandıkları su faturalarında da yüzde 50 indirim yapılmıştı. 

Tam kapanma uygulamasında genelge kapsamında kepenk kapatacak olan esnafa Büyükşehir yine kira desteği sağlıyor. 

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Büyükşehir Belediyesi, genelge kapsamında iş yerlerini kapatacak olan kiracılarından kapalı oldukları sürede kira almayacak. Böylece yaklaşık iştiraklerle birlikte 660 kiracısı olan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 10 milyon TL kira desteği yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tam kapanmada kira almayacak!


Geri Dön