27 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir, kepenk indiren iş yerlerinden kira almayacak!

Kocaeli Büyükşehir, kepenk indiren iş yerlerinden kira almayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs mücadelesi kapsamında iş yerlerini kapatan işletmecilerden kira almayacaklarını açıkladı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede faaliyetlerine ara verilen, mülkiyeti belediyeye ait iş yerlerinden kira bedeli alınmayacağını açıkladı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs ile mücadelede ilave kararlar kapsamında, İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin kiracısı olan işletmelerden, kapalı kaldığı süre boyunca kira bedeli alınmayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesine borcu olanlara da koronavirüs tedbir kararları bitinceye kadar herhangi bir icra takibi yapılmayacağı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizden sosyal yardım alan vatandaşlarımızdan süresi dolanlar koronavirüs tedbirleri sebebiyle yeni bir sosyal incelemeye gerek kalmaksızın yardım yapılmaya devam edilecektir." 

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

İzmir'deki esnaftan 3 ay kira alınmayacak! 


Geri Dön