20 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Temmuz ayı Meclisi'nde kira konusu görüşülecek!

Mersin Büyükşehir Temmuz ayı Meclisi'nde kira konusu görüşülecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, su faturalarının 3 ay süreyle ertelenmes ive Büyükşehir’in kiracısı olan esnafın kira borçlarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararı gerektiğini, Temmuz ayı meclisinde bu konuları gündeme getireceklerini söyledi.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarıyla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak için ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, taleplerin yüzde 90’ının Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğini belirten Başkan Seçer, “Yükümüzün ağır olduğunu takdir edersiniz. İnsanlar işsiz kaldı, aşsız kaldı. Gelecek günlerin daha zor olacağını düşünerek hareket ediyoruz” diye konuştu. Başkan Seçer, su faturalarının 3 ay süreyle ertelenmesi, su aboneliklerinde alınan katkı payı oranının indirilmesi ve Büyükşehir’in kiracısı olan esnafın kira borçlarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararı gerektiğini, Temmuz ayı meclisinde bu konuları gündeme getireceklerini dile getirdi.

 

“Zor bir süreç yaşıyoruz”
 

Video konferansla gerçekleştirilen görüşmeye, Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Mut, Silifke, Aydıncık, Erdemli, Mut, Bozyazı Belediye Başkanları ile Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri katılım gösterdi. Başkan Vahap Seçer, belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmede, “Sıkıntılı, zor bir süreç yaşıyoruz. Halkın içinde olduğu tablo hepimizi etkiliyor. İnsanlar sokağa çıkamayınca ekonomik ve psikolojik sorunlar başladı. Bu durumda da insanların ilk ulaştıkları bizler oluyoruz. Taleplerin yüzde 90’ı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geliyor. Yükümüzün ağır olduğunu takdir edersiniz. Asıl sorunlar bundan sonra başlayacak. Kafamızı kuma gömemeyiz. Bunlar realite. İnsanlar işsiz kaldı, aşsız kaldı. Yarın ‘Hadi sokağa çıkın, hastalık bitti’ dediğimizde de bu sorunlar devam edecek. Dünyanın gerçeği bu, sadece Mersin’in değil. Bu ay gelirlerimizde en az yüzde 30 düşüş bekliyoruz. Bütçede olmayan harcamalar yapmak durumundayız. Gelecek günlerin daha zor olacağını, yükü yine Büyükşehir Belediyesi’nin çekeceğini düşünerek hareket ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Koronavirüs sebebiyle kira indirimi talep edilebilir!

Su faturaları ve kiralar konusu, Temmuz meclisinde görüşülecek
 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk olağan toplantısının ilgili genelgelere göre Temmuz ayında yapılacağını dile getiren Başkan Seçer, o toplantıda su bedelleri ve Büyükşehir Belediye mülklerindeki kira tahsilatlarıyla ilgili kararların görüşüleceğini belirtti. Başkan Seçer, “Su faturalarının 3 ay ertelenmesi ve belediyeye ait mülklerin kiracılarının kiralarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararına ihtiyaç var. Temmuz meclisinde geriye dönük karar alabiliriz diye düşünüyorum. Bir diğer konu, su abonelikleri katkı payıyla ilgili. Katılım payı oranının indirilmesi teklifini getireceğiz. O karar da geriye dönük olacak. Eski oranlardan abone olanlara rücu ettirilecek” şeklinde konuştu.


Geri Dön