29 / 03 / 2024

Malatya Büyükşehir'den 923 kilometre asfalt!

Malatya Büyükşehir'den 923 kilometre asfalt!

Büyüyen ve gelişen Malatya’nın daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için her alanda çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama alanında başarılı çalışmalar yaptı.



 

Özellikle ilçelerde ve kırsal mahallelerde uzun yıllardır bekleyen yol problemlerinin büyük bölümünü çözen Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bu gayretli çalışmaları vatandaşları da mutlu ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı içerisinde ilçelerde sıcak asfalt yapımına ayrıca ağırlık vererek, bazı yollarda ilk kez sıcak asfalt kullandı.

 

360 km sıcak asfalt

 

Büyükşehir Belediyesi finişer makineleri ile106 kilometre, greyder iş makineleri ile de251 kilometresıcak asfalt serimi yaptı.410 kilometrebirinci kat sathi kaplama asfalt çalışması yapan Büyükşehir,140 kilometrede ikinci kat sathi asfalt kaplama çalışması yaptı. 



Kırsalda önemli çalışmalar yapıldı

 

Toplamda 923 kilometrelik asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi; bu çalışmaların 235 kilometresini merkez ilçelerde yaparken, 688 kilometresini ise kırsalda gerçekleştirdi.

 

Birçok ilçede yerinde malzeme üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi, asfalt seriminden önce yollarda altyapının yanısıra, yol standartlarının geliştirilmesi noktasında da çalışmalar yaptı. Kırsal mahalle yollarının büyük bölümünde yol genişletme çalışmaları da yapan ekipler, tüm zorlu şartlara rağmen 2016 yılını yoğun bir şekilde geçirdi.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içerisinde önceden belirlemiş olduğu program doğrultusunda asfalt çalışmalarını sürdürmekte iken; çalışmaların en yoğun olduğu dönemde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi süreci nedeniyle, çalışmalar yaklaşık bir ay boyunca durmak zorunda kalmıştı.

 

Araç ve iş makinalarının tedbir amaçlı askeri birliklerin önünde giriş ve çıkışları engellemek amacıyla bekletilmesi nedeniyle bir ay boyunca sahada herhangi bir çalışma yapılamadı. Ancak tüm yaşanan sıkıntılı sürece rağmen Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içinde yapılması planlanan yolların büyük bir bölümünü asfaltlamayı başardı.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön