19 / 04 / 2024

Malatya Büyükşehir'den yeni kültür merkezi!

Malatya Büyükşehir'den yeni kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni bir kültür merkezi daha inşa ediyor.



 

İlçelerde sosyal hayatın canlanması için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kültür merkezleri her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. 

İlk başta ilçe merkezlerine inşa edilen kültür merkezleri, kalabalık mahallelerde de hayata geçiriliyor. Malatya Büyükşehri Belediyesi'nde yer alan habere göre, daha önce belde olan Darende ilçesinin Ayvalı Mahallesine Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür merkezi inşa ediliyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 4 bin 100 metrekarelik bir arsa üzerine yapılan kültür merkezinin oturum alanı 400 metrekare, toplam kapalı inşaat alanı ise 800 metrekareden meydana geliyor.

Bodrum+zemin kattan meydana gelen kültür merkezi projesi içerisinde; 4 adet atölye, çay ocağı, su deposu, idari bölümler, çok amaçlı salon, mescit, lavabo gibi bölümler de yer alıyor.

Kaba inşaatı tamamlanla aşamasına gelen kültür merkezi, ince imalata hazır hale getirildi. Elektrik ve mekanik imalatı yüzde 50 oranında tamamlanan kültür merkezinin bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.


Geri Dön