29 / 03 / 2024

Malatya Güney Kuşak Yolu tamamlanıyor!

Malatya Güney Kuşak Yolu tamamlanıyor!

Ulaşım planlamasının en önemli parçaları olan Kuzey ve Güney kuşak yollarında önemli mesafeler kat eden Malatya Büyükşehir Belediyesi 10 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak yolunda bugüne kadar 5.5 kilometrelik bölümü tamamladı.




Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya da araç trafik yoğunluğunu aza indirecek, şehir içi ve çevre yolu trafiğini rahatlatacak yeni yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ulaşım planlamasının en önemli parçaları olan Kuzey ve Güney kuşak yollarında önemli mesafeler kat eden Büyükşehir Belediyesi10 kilometreuzunluğundaki Güney Kuşak yolunda bugüne kadar 5.5 kilometrelik bölümü tamamladı.

 

Çevre yolu Hava Lojmanları kavşağından başlayıp, Çöşnük kavşağında biten Güney kuşak yolunun Aşağıbağlar, Cemal Gürsel, Beydağı, Yamaç ve Fırat Mahalleleri bölümünde çalışmalar tüm hıyla sürüyor. Çöşnük-Fırat Mahallesi arasındaki 1.5 kilometrelik hattı da tamamlayan Büyükşehir Belediyesi yolun Beydağı-Yamaç bölgesinde kalan kısmını da tamamlamak için kentsel dönüşüm çalışmalarının bitmesini bekliyor.

 

Geçtiğimiz aylarda yolun Aşağıbağlar Mahallesi sınırları içinde kalan Kuyuönü Mezarlığında mezar nakil işlemlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yolun biran önce açılması için  TOKİ  ile ortak hareket ediyor.

 

Fırat-Kernek Mahalleleri arasındaki yol güzergahında da TOKİ’ye bağlı müteahhit firma tarafından yol çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Yol güzergahında TOKİ'Ye bağlı firma tarafından yapılan çalışmaların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarına devam ediyor.  

 

Yıllar önce yapımı planlanan fakat hukuksal sebeplerden dolayı uzun yıllar aksayan çalışmalarda artık sona yaklaşan Büyükşehir Belediyesi; şehir merkeziyle birlikte sözkonusu bölgede devam etmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından artacak nüfusun ihtiyaçlarının karşılanmasında da önemli rol üstlenecek yolu bir an önce bitirmek amacıyla yoğun bir gayret gösteriyor.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön