25 / 04 / 2024

Malatya Melekbaba kentsel dönüşümü bekliyor!

Malatya Melekbaba kentsel dönüşümü bekliyor!

Malatya'nın Melekbaba ilçesinde bulunan yapıların depreme dayanıksız olduğu her fırsatta gündeme geliyor. Bu durumun çözülmesi için bölgeye kentsel dönüşüm bekleniyor.



Malatya Melekbaba’da bulunan yapıların depreme dayanıksız olduğu gündemden düşmüyor. Vatandaşlar bölgeye kentsel dönüşümü bekliyor.

En büyük sorun imar

Bu Sabah Malatya Gazetesi'nden Sinem Hatun Davut'un haberine göre, Melekbaba’daki sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Ali Demir, mahallesinin en büyük sorununun imar olduğunu söyledi.

''Depreme dayanıklı konut üretmek zorundayız''

Melekbaba’da ki binaların yüzde 90’ının depreme dayanıksız olduğunum altını çizen Muhtar Demir, “Depreme dayanıklı konut üretmek zorundayız. Malatya deprem bölgesi, onun için günü kurtaran hizmetler yapmamalıyız. Tarihten beri fakir fukara kendine bir ev yapmış. Bilmeyerek kendine mezar yapmış. Kerpiç üstüne ağaç atmış. Demir kullanmamış, çimento kullanmamış, beton kullanmamış. Artı denetimsiz yapmış. Haliyle plan projesi de yok. Sırf kafasını kiradan kurtarmak için gecekondu yapmış. İçinde yaşamaya çalışıyor. Şiddetli bir deprem olsa bu bölgenin yüzde 95’i yerle bir olur. Bizleri yöneten yöneticilerin; biraz daha bu bölgeye kafa yormaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu bölgenin çocuk sayısı çok fazla” dedi. 

Kentsel dönüşüm şart

Bölgede bulunan vatandaşlar ise daha kaliteli bir yaşam için kentsel dönüşümün şart olduğunu söylüyorlar.


Geri Dön