28 / 03 / 2024

Malatya Pütürge'de hasar tespit incelemeleri yapıldı!

Malatya Pütürge'de hasar tespit incelemeleri yapıldı!

Süleyman Soylu ve Murat Kurum, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Pütürge ilçesine ziyarette bulundu...



Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen Malatya'nın Pütürge ilçesinde Süleyman Soylu ve Murat Kurum incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Pütürge ilçesini ziyaret etti.

Malatya Valiliğindeki deprem değerlendirme toplantısının ardından Pütürge ilçesini ziyaeret eden Soylu ve Kurum'u Kaymakam Recep Aydın ile Arguvan Kaymakamı Abdullah Şahin karşıladı.

İlçede depremzedeler için hayata geçirilecek Tarımköy Uygulaması'nın yapılacağı alanda gözlemlerde  bulunan Süleyman Soylu ve Murat Kurum, ardından Taşbaşı Mahallesi'nde konteyner kent kurulacak alanı inceledi.

Pütürge Kaymakamlığını da ziyaret eden Soylu ve Kurum, ardından ilçe merkezinde bir kahvehanede depremzedelerle görüşüp sorunlarını dinledi.

Depremde ağır hasar gören Pütürge Belediyesi binasında da incelemelerde bulunan Soylu ve Kurum, depremzedelerle bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Malatya’da hasar tespit çalışmaları masaya yatırıldı!

 


Geri Dön