26 / 04 / 2024

Malatya Stadyumu 11 Ağustos'a yetişecek!

Malatya Stadyumu 11 Ağustos'a yetişecek!

Malatya Stadyumu'nda incelemelerde bulunuldu. Stadın 11 Ağustos'a yetiştirmesi için çalışmaların hızlandığı kaydedildi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ile Malatya Stadyumu'nu inceledi.


Öznur Çalık, inceleme sonrası açıklamalarda bulundu. Çalık, "Malatya bir üst lige çıkmalı dedik. Hem yerel yönetimlerin sunmuş olduğu hizmetler açısından, hem hükümetimizin Malatya'ya getirmiş olduğu yatırımlar açısından hem de futbolun en üst ligi olan Süper Lig'de Malatya'nın olması bizim için çok büyük bir onurdu. İnşallah Malatya, Süper Lig'deki yerini hem sporuyla hem de hizmetleriyle alacak'' şeklinde konuştu.


Çalık, stadyumun yapım süreci ile ilgili şu bilgileri kaydetti: "Hükumetimizin bütçe ayırmasında hiçbir problem yaşamadık ama müteahhit firmalardan kaynaklanan sıkıntılarla vaat edilen sürede tamamlanamadı. Stadyum bizim için inanılmaz derecede mutluluk verici bir yapı oldu. Malatya'nın prestij binalarından bir tanesi oldu. Malatya'ya yakışır bu güzel binada inşallah Avrupa maçları oynamak nasip olur. Şimdi son aşamaya geldik. Malatya tabiriyle 'yüzdük, kuyruğuna getirdik.' artık işlem tamamlanmış vaziyette, ufak eksiklerimiz var. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a Malatya ve Malatyaspor'a gösterdiği hassasiyet için ayrıca teşekkür ediyorum. Artık yükseliş dönemindeyiz. Yükselişe devam etmemiz lazım. Kaliteyi yükseltiyoruz, hizmeti yükseltiyoruz, sporu yükseltiyoruz. İnşallah güzel bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Orada da güzel sporcularımız yetişsin ve oynasın istiyoruz."


Ligin 11 Ağustos'ta başlayacağını söyleyen Adil Gevrek, "Stadımızın ufak tefek işleri kaldı. Amacımız 11 Ağustos'a yetiştirmek. İlk maçımızı burada oynamak istiyoruz. Ufak tefek sıkıntılar var, inşallah onlarda en kısa süre içerisinde tamamlanır ve maçlarımızı burada oynarız'' ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön