19 / 04 / 2024

Malatya'da 10 milyon 400 bin TL'ye satılık mağazalar!

Malatya'da 10 milyon 400 bin TL'ye satılık mağazalar!

Malatya İl Özel İdaresi, Malatya İli, Merkez İlçesi, Hüseyinbey Mahallesi'nde yer alan Özel İdare İş Merkezi'nin çarşı katlarındaki 31 nolu Z03-A02-102, 34 nolu Z06-104, 35 nolu ZII-107 ve 39 nolu Z16 olan işyerleri hariç bütün işyerlerini satışa sunuyor



Malatya İl Özel İdaresi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. MALATYA İL ÖZEL İDARESİ
İL ENCÜMEN BAŞKANLIĞINDAN
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI


1- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Malatya Merkez Hüseyinbey Mahallesi, Tapunun 171 ada, 221 nolu parsel üzerinde yaptırılan Özel idare iş Merkezinin Çarşı Katlarındaki (31 nolu Z03-A02-102, 34 nolu Z06-104, 35 nölu ZII-107 ve 39 nolu Z16 olan işyerleri hariç) tüm dükkan, mağaza, banka yeri, büfe vb. işyerleri 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununun 35.maddesinin (a) fıkrası gereğince Kapalı Teklif Usulü ile satışı yapılacaktır.

2- Özel idare İş Merkezinin tahmini bedeli (Satışa ilişkin tüm vergiler hariç) 10.400.000,00.-TL.
(OnmilyondörtyüzbinTürkLirası) olup, geçici teminatı 312.000,00.-TL.(Üçyüzonikibin TL.) dir. (Ödemelerin %50'si ve satışla ilgili vergilerin tamamı peşin, geriye kalan % 50.lik kısmı teminat mektubu karşılığında şartnamede ayrıntısı belirtildiği üzere ihale tarihinden itibaren 90 gün sonrasından başlamak ve üçer aylık dönemler halinde dört eşit taksitte ve her taksit miktarı kadar ayrı ayrı banka teminat mektuplarını il Özel idaresine teslim edip satış sözleşmesi yapacaklardır.)

3- Satış ihalesi il Encümeni tarafından, (Karakavak mevkii MAŞTİ karşısında bulunan) Malatya il Özel idaresi Hizmet Binasındaki il Encümen Salonunda 09.08.2011 Salı günü saat 11.00'de yapılacaktır.

4- ihale şartnamesi ve diğer evraklar mesai saatleri içerisinde il Özel idaresi Hizmet Binasında bulunan Yazı işleri Müdürlüğünde ücretsiz görülebilir. Satışa iştirak edenler şartnamesi ve eklerini görmüş ve münderecatlarını kabul etmiş sayılırlar. İhaleye iştirak edecekler, 1.000.00,-TL. karşılığında ihale şartnamesi ve eklerini Yazı İşleri Müdürlüğünden temin edebilir. İhaleye katılmak ve teklif verebilmek için dosya bedelinin ödenmiş olması zorunludur.

5- ihaleye iştirak edecekler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununda belirtilen esaslara uygun olarak hazırlayacağı teklif zarfını yukarda belirtilen ihale günü ve saatine kadar alındı belgesi karşılığında Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Telgraf, faksla müracaatlar ve postadaki gecikmeler kabul edilmez.

6- İhaleye iştirak edeceklerin hazırlayacakları teklif zarflarından,

A) -İç Zarfa konulacak teklif mektubunda, şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin, ihaleye konu satışla ilgili teklif edilen fiyatı, rakam ve yazı ile açıkça belirtmesi ve mektubunu ihaleye iştirak eden gerçek yada tüzel kişinin adı soyadı yada unvanı belirtilerek teklif sahibi veya temsile yetkili vekili tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. Teklif mektubu bir zarfa konularak zarfın üzerine isteklinin adı soyadı, tüzel kişiyse unvanı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılacak zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından kaşelenecek ve/veya imzalanacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.

B) - Dış zarfa ise,

a) - Teklif mektubunu içeren iç zarf,

b)- 2886 sayılı Kanun ve ihale şartnamesine uygun nitelikte yukarda belirtilen ihale bedelinin %3'ü tutarında geçici teminat mektubu veya bu tutarın Ziraat Bankasına ihale konusu belirtilerek yatırıldığına- banka dekontu. (Geçici teminatın nakit olarak bankaya yatırılmak istenmesi halinde Yazı İşleri Müdürlüğünden bankaya yazılı talimat alınarak yatırılması gerekmektedir.)

c) - Gerçek kişiler için, Kanuni İkametgah belgesi ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresini belirtir beyanı (irtibat için telefon numarası ile faks numarası varsa elektronik posta adresi), noter tasdikli imza sirküsü ve noter tasdikli üzerinde TC Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdan sureti,

d) - Tüzel kişi olması halinde ilgilisine göre Ticaret Sicil Müdürlüğünden 2011 yılında alınmış Ticaret Siciline kayıtlı olduklarını gösterir belge ve Tüzel Kişi adına ihaleye katılacakların Tüzel Kişileri adına teklif vermeye ve temsile yetkili olduklarına dair şirketin bu konuda karar almaya yetkili organlarından aldıkları yetki belgesinin ve noter imza sirkü örneklerinin aslı yada noter onaylı suretleri,

e) - Vekaleten ihaleye katılma halinde istekli adına bu işle ilgili olduğu açıkça belirtilen noter tasdikli vekaletname ve katılan kişinin noter tasdikli imza sirküsü,

f) - Yabancı istekliler için, Türkiye'de gayrimenkul edinilmesine ilişkin Kanuni şartları taşımak ve Türkiye'de tebligat için adres beyanı ayrıca irtibat için telefon numarası ile faks numarası varsa elektronik posta adresi, (Yabancı isteklilerce sunulacak yabancı ülkelerden temini gereken belgelerin ait
olduğu ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve alındığı ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığınca onaylı olması veya "apostille" kaşesi taşıması gerekir.)

g) - OrtaK girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi ve her ortak için yukarda belirtilen belgeler,

h) - İhale dosyasının satın alındığına dair belge. Yukarda belirtilen belgeler ve iç zarf bu zarfa konularak zarfın üzerine isteklinin adı soyadı/unvanı açık adresi ve ihale konusu işin adı yazılarak kapatılacaktır.

7- Başvuru dosyası idareye verildikten sonra her ne suretle olursa olsun son müracaat tarihinden önce dahi olsa teklif zarfı içindeki teklif ve belgeler değiştirilemez, eksik evrak tamamlanamaz.

8- Kendi adına asaleten yada başkası adına vekaleten ancak tek bir başvuru yapılabilir, mükerrer başvuru yapılmış olduğunun anlaşılması halinde ilgilinin tüm teklifleri geçersiz sayılacaktır.

9- İhale ve satıştan doğan ya da doğacak her türlü vergi, resim, harç, tapu harçları, alım satım giderleri, sözleşme giderler ile bilumum tüm giderler ihale üzerinde kalan tarafından ödenecektir.

10- İhale ilanı ve şartnamelerde belirtilmeyen hususlarda 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu hükümleri uygulanır.

11- ihale komisyonu olan İl Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Keyfiyet İlan Olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön