25 / 04 / 2024

Malatya'da 300 metrekarelik askeri araziye okul yapılacak!

Malatya'da 300 metrekarelik askeri araziye okul yapılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'daki Çakmak Kışlası'nın Altay Kışlası'na taşınarak, elde edilecek 2 milyon 300 bin metrakelik araziye okul yapılacağını açıkladı.



Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminden sonra askeri alanlar sivillere kazandırılıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'daki Çakmak Kışlası'nın Altay Kışlası'na taşınarak, elde edilecek 2 milyon 300 bin metrakelik araziye okul yapılacağını açıkladı.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminden sonra askeri alanlar için başlatılan yeniden yapılanma kapsamında önemli adımlar atılacağını açıkladı. Türkiye'nin önemli askeri illerinden biri olan Malatya'da, Çakmak Kışlası'nın Altay Kışlası'na taşınacağını belirten Bakan Tüfenkçi, elde edilen 2 milyon 300 bin metrekarelik araziye okul yapılacağını söyledi. Tüfenkçi, " Çakmak Kışlası'nın kullanılmayan alanları için Milli Savunma Bakanlığı'yla görüştüm. Valilik ve belediye 1-2 ay içinde çalışmasını tamamlayacak. Çakmak Kışlası'nı Malatyalıların hizmetine kazandıracağız" dedi.


ERDOĞAN'I KARŞILAYANI KAMERAYA ALDILAR


Şimdilerde pistleri askeriyeyle ortak kullanılan Erhaç Havalimanı'nda da yenilik yapılacağını anlatan Tüfenkçi, "Erhaç Havalimanı'nın pistleri askeriyeyle ortak kullanılıyor. Havalimanına ikinci terminal binası yapılarak, asker sivil ayrılacak. "dedi. Eskiden Erhaç Havalimanı'nın askeriye denetimde olduğunu belirten Tüfenkçi, havalimanında yaşadığı bir anısını da aktardı. Bakan Tüfenkçi, "Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde bir kez komutan bizi havalimanına sokmamıştı. O zaman askeriyenin denetimindeydi. Bizi de tek tek videoya çektiler. Karşılamaya öyle gidebildik" dedi.


KARA HAVACILIĞININ MERKEZİ OLACAK


Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, Malatya'nın kara havacılığın merkezi olacağını müjdeledi. İl genelinde askeri alanda bir dizi yeni çalışma yapılacağını anlatan Bakan Tüfenkçi Malatya'nın kara havacılığının merkezlerinden biri olacağını belirterek," Milli Savunma Bakanlığımızla görüştüm. Ankara'dan ayrılanların büyük bir kısmı Malatya'ya gitti. Bu durum Malatya için de önemli olacak. Esnaflar rahatlayacak, şehir büyüyecek. Malatya büyüsün istiyoruz"şeklinde konuştu.


MALATYA İLMEK İLMEK İŞLENİYOR


Pütürge ilçesi için de proje müjdesi veren Bakan Tüfenkçi" Kubbe Dağı'nın tünel projesi bitmek üzere. Proje bitince ihaleye çıkılacak. Ayrıca Doğanyol- Pütürge arasında yol ayrımı var. Burayı da 2017 yatırım programı kapsamına aldık. İhalesini yaptıktan sonra kısa süre içinde tamamlayacağız" diye açıkladı. Bakan Tüfenkçi Doğanyol'a 27 kilometre yol projesinin de sürdüğünü söyledi.


ERHAÇ'A YENİ TERMİNAL BİNASI


Malatyalıların isminden rahatsızlık duyduğu Erhaç Havalimanı'yla ilgili de terminal çalışması yapılacak. "Erhaç Havalimanı'nın ismi halk arasında bu şekilde kullanıldığı için böyle. Aslında uluslararası havalimanı olarak Malatya Havalimanı olarak biliniyor" diyen Bakan Tüfenkçi, havalimanına yeni terminal binası yapılacağını söyledi. Havalimanındaki pistlere işaret eden Bakan Tüfenkçi, "Alan sadece askeriyeye ait değil. Askeriye için ayrı bir terminal binası yapıldı. Ayrı ayrı kullanılıyor" dedi.


Sabah


Geri Dön