26 / 04 / 2024

Malatya'da çöken binada tadilat yapan işletmecinin ifadesi ortaya çıktı!

Malatya'da çöken binada tadilat yapan işletmecinin ifadesi ortaya çıktı!

Malatya'da çöken binada tadilat yapan işletme sahibi Hikmet D, "Benim yaptığım tadilat bu yıkıma sebep olmamıştır" dedi.



Geçtiğimiz günlerde Malatya'da çöken binada tadilat işleri yapan işletme sahibi Hikmet D'nin ifadesi ortaya çıktı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dahilinde "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçu nedeniyle tutuklanan işletme sahibi Hikmet D, ifadesinde 2007 yılından bu yana iş yerini kiralayarak burada tavuk ürünleri sattığını kaydetti.

Tavuk ürünleri sattığı dükkanını mülk sahibi T.K'den kiraladığını ve aralarında herhangi bir yazılı kira sözleşmesi olmadığını kaydeden Hikmet D, yan tarafta yer alan fırıncının 5-6 ay kadar önce dükkanın kirasını ödeyemediği için çıktığını kendinin de burayı kiralamak için T.K. ile görüştüğünü bildirdi.

Malatya da çöken binada tadilat yapan işletmecinin ifadesi ortaya çıktı!

Bina sahibiyle daha önceki kiracının borcuna istinaden 70 bin lira ödediğini, bir miktar kira borcunu da taksitli şekilde ödemek üzere anlaştıklarını söyleyen işletme sahibi Hikmet D, yaklaşık olarak 3 ay kadar önce de yan bölümde yer alan fırını çalışanlarıyla yıktığını, bu birleştirmeden de mülk sahibinin haberi olduğunu öne sürdü.

Hikmet D. sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dükkanın tavanının keçe gibi olduğunu fark edince demirci arkadaşımı çağırdım. Fırının olduğu bölüme çelik direk ve makaslar attırdım, bu şekilde tavanı güçlendirdim. Yaklaşık iki ay önce de fırınla benim dükkanım arasındaki duvarı çalışanlarımla yıktık, hafriyatları kaldırttım. Tavana alçı yapılırken malzeme almak için iş yerinden ayrıldım. İş yerinden 10-15 metre uzağındayken bitişik komşum beni arayarak binanın çöktüğünü söyledi."

Çöken yerin üst katında kıraathane bulunduğunu dile getiren Hikmet D, "Benim fırınla birleştirdiğim yerde herhangi bir çökme söz konusu değildir. Benim düşünceme göre bina ömrünü tamamladığı ve eski olduğu için yıkılmıştır. Benim yapmış olduğum tadilat bu yıkıma sebep olmamıştır. Ben bu tadilatları yaparken belediye veya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat etmedim. Anlattığım sebeplerle üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

 

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!


Geri Dön