19 / 04 / 2024

Malatya'da depremzedeler için yeni konutlar inşa ediliyor!

Malatya'da depremzedeler için yeni konutlar inşa ediliyor!

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşasına başlanan köy konutlarının bir kısmının yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğinden bahsetti.



Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem sonrasında ilçede bulunan Gelincik Tepesi ve Eski Malatya Yatılı Bölge Ortaokulu yanında deprem konutları hızla devam ederken ilçeye bağlı köylerde de çalışmalar hızlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bulutlu Mahallesi'nde 81 dönüm arazi üzerinde yapımı süren 26 tek katlı çelik konstrüksiyonlu köy evleri ve 8 ahır çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yetkililerden bilgi aldı.

Bir dönümlük araziler üzerinde meydana gelen ve brüt 90 metrekare büyüklüğe sahip olan köy evlerinin yıl sonuna kadar teslim edileceğinden bahseden Başkan Güder, depremzede ailelerin yaralarını sarmak için hükümet ve yerel yönetimler olarak tüm imkanların ilan edildiğini açıkladı.

Vatandaşların kış ayını evlerinde geçirmeleri için hükümet ve yerel yönetimler olarak tüm imkanları seferber ettiklerinden bahseden Güder, şu ifadeleri kullandı:

"Depremin ilk anından itibaren gerek hükümet gerekse yerel yönetimler olarak her daim vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Şehir merkezlerinde yapılan konutların dışında köy tipi evlerin yapılması yönünde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları vardı. Yaşadığımız deprem sonrası ve fay hattı üzerinde bulunmamız hasebiyle çelik konstrüksiyondan yapılmış, ısı yalıtımının yanı sıra kullanım açısından normal evden hiçbir farkı olmayan evlerin, bu bölgelerde yapılmasının daha uygun olacağını ifade etmiştik. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda projeye başlamış olduk. Bulutlu Mahallesi'nde 26 köy tipi ev ve 8 ahır projemiz yapılıyor, inşallah yıl sonunda da vatandaşımıza teslim edilecek. Bu çalışmaları sürekli takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Muhtarlarımızın bazı talepleri var, onları da TOKİ'ye bildireceğiz."

Bulutlu Mahallesi Muhtarı Fazlı Özcan ise Başkan Güder'in her zaman yanlarında olduğundan bahsederek, evlerinin yıl sonunda teslim edilip sıkıntılarının çözüleceğini açıkladı.

Proje sorumlusu inşaat mühendisi Okan Yılmaz ise konutları aralık ayının ardından tamamlanarak TOKİ'ye teslimini yapacaklarını açıkladı.


Geri Dön