27 / 04 / 2024

Malatya’ya 246 milyon TL'lik havalimanı inşa edilecek!

Malatya’ya 246 milyon TL'lik havalimanı inşa edilecek!

Malatya halkını uzun süredir beklediği havalimanı için sevindiren haber geldi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 



AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan Malatyalıları sevindiren haber geldi. Sabah'tan Tahir Özçelik'in haberine göre; bölgenin ihracat lideri Malatya'nın ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecek 2,5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binası için ilk adım atıldı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay gerçekleştirilen yapım ihalesi sonuçlandı.

Malatya’ya 246 milyon TL lik havalimanı inşa edilecek!

Havalimanıyla ilgili konuşan  AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi(MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Organize Sanayi Bölgeleri ile kaliteli işgücü yaratmaya devam eden ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan Malatya'da, havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin giderek yükseldiğini ve mevcut terminalin kapasitesinin yetersiz olduğunun tespit edildiğini dile getirdi. 

Malatya’ya 246 milyon TL lik havalimanı inşa edilecek!

SADECE TERMİNAL BİNASI YAPIMIYLA KALINMAYACAK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Malatya'ya yakışan yeni bir terminal binasının yapılması için ilk önce proje çalışmalarının, sonrasında hızlıca yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini söyleyen Çalık, "Malatya'mıza yaklaşık maliyeti 246 milyon lira olan 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasını kazandırıyoruz. Yapım ihalesi sonuçlandı ve yüklenici firma önümüzdeki günlerde şantiyesini kurarak mevcut terminal binasının yanında inşaat çalışmalarına başlayacak. Sadece terminal binası yapmakla kalınmayacak; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde Isı ve Güç Merkezi Binası, 112 metrekare Apron Bariyer Binası, Havalimanı Giriş Nizamiye Binası, Havalimanı İç Bağlantı Yolları, otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik Apron ve Yer Hizmetleri Araç Sahası'da inşa edilecek ve iki yıl içerisinde hizmete girecek inşallah" dedi.
 

Malatya'da kongre ve fuar merkezi inşa ediliyor!


Geri Dön