19 / 04 / 2024

Malazgirt Bulvarı'nın yakınındaki gecekondu mahkemeye verildi!

Malazgirt Bulvarı'nın yakınındaki gecekondu mahkemeye verildi!

Başkentte Eskişehir Yolu'nun yükünü büyük ölçüde azaltarak o bölgede trafiği rahatlatan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında bulvarın tam ortasında kalan gecekondu, bir kez daha mahkemelik oldu.



Anadolu Bulvarı'nın Eskişehir yolu ile kesiştiği noktadan başlayarak ODTÜ yanından, 100. Yıl Mahallesi içinden geçerek Konya Yolu'nu köprülü kavşakla üstten aşıp Öveçler'e kadar duraksamadan 4 kilometre boyunca seyreden araçlar, burada 1071 Malazgirt Bulvarı'nın tam ortasında önlerini bir duvarla kesen gecekondu nedeniyle ara sokaklara dağılarak veya tek araçlık geçiş noktasından geçmeye çalışarak büyük sıkıntı yaşıyorlar. 


7 yıldır çözülemiyor 

Gecekondu kaldırılabilmiş olsaydı Anadolu Bulvarı'ndan, Eskişehir Yolu istikametinden gelen araçlar hızlı ve sorunsuz bir şekilde, alt ve üst geçitlerden Dikmen'e geçip oradan da Dikmen Vadisi üzerinde yapılan yeni çelik köprüden Çankaya Yıldız ve Turan Güneş Bulvarı'na ulaşabilecekti. İşte 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kesiminde yolun tam ortasında kalan gecekondu sorunu, tüm uzlaşma arayışlarına ve hukuksal mücadeleye rağmen tam 7 yıldır çözülemedi. 


Bilirkişi 'Bu yol gerekli' diyor

Gecekondu sahipleri, ederinin çok üstünde fiyatlar talep ederek Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılından itibaren uzlaşıyla kamulaştırma tekliflerini kabul etmedi. Açtıkları "plan değişikliği davaları" ile sürecin bugüne kadar uzamasına neden oldular. Büyükşehir de gecekondu sahipleriyle uzlaşamadığı için bir kez daha sorunun çözümü için mahkemeye başvurdu. Yetkililer, "Mahkeme, bilirkişi raporunda bir yandan 'Bu yol burada gereklidir ve planlara uygun' diyor… Diğer yandan da karşı tarafın açmış olduğu kamulaştırmanın iptali yönündeki davalara da 'olumlu' yanıt vererek, bölgenin kamulaştırılarak yolun devamı haline getirilmesine engel oluyor. Bu çelişki karşısında her gün bu yolu kullanan vatandaşlar ise sıkıntı yaşıyor" dedi. 


Sabah Ankara


Geri Dön