26 / 04 / 2024

Maldivler Türk yatırımcı bekliyor!

Maldivler Türk yatırımcı bekliyor!

Döviz kurlarındaki anormal yükselişin artında, Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin yabancı turist için çok büyük bir avantaj olacağını ifade eden Vardar, “Onun için bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracaktır” dedi...



Tur operatörü Jollytour’un Onursal Başkanı Sinan Vardar, kurdaki artışın yabancı turistin Türkiye’ye olan ilgisini artıracağını belirti.


Turizmin altın yılı


Döviz kurlarındaki anormal yükselişin artında, Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin yabancı turist için çok büyük bir avantaj olacağını ifade eden Vardar, “Onun için bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracaktır” dedi. Vardar, kurdaki artışın Türkiye’nin turizm gelirlerini artıracağını söyledi.


Erken rezervasyonla, Türk turistlerin “yabancı müşteri daha ucuza kalıyor” eleştirisinin giderildiğini anlatan Vardar, “Artık büyük tur operatörleri otellerden yerlerini bir sene evvelden aldığı için yabancılarla aynı fiyata alabiliyor.


Yüzde 10 artış


Bu imkanlar da turizm severlere sunuluyor. Bankalarla yapılan özel anlaşmalarla 12 ay vadeli, 9 ay vadeli olarak sunuluyor. Onun için bence bu sene turizm altın yılını yaşayacak” yorumunu yaptı. Bu yıl yabancı turist sayısının yüzde 10 düzeyinde artmasını ümit ettiklerini aktaran Vardar, iç turizmde de önemli bir artış bekledik-lerini ifade etti. Alternatif Konaklama Derneği Başkanı Mehmet Ülkü ise seyahat kanallarındaki gelişmelerin, otellerin yanı sıra günübirlik kiralık konakların da önünü açtığını söyledi.


Malpler Türk yatırımcı bekliyor


30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihinde TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen Emitt Fuarı’na gelen Malpler Turizm Bakanı Ahmed Musthafa Mohamed, Türk turizm yatırımcılarını  Malpler’e davet etti. Mohamed, Türkiye’nin turizm alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.


Hint Okyanusu’nda bulunan ve 1190 takım adadan oluşan Malpler Cumhuriyeti, yapılan anlaşma gereği Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uyguluyor. Turizm sektöründe yatırım yapması için Türk girişimcilere seslenen Mohamed, “Türkiye turizm anlamında büyük gelişmeler gösterdi. Malp Cumhuriyeti olarak, yabancı yatırımcıya pekçok teşvikler veriyor, muafiyetler uyguluyoruz. Ülkemizde 40 yıldır büyüme trendi gösteren turizm sektörü yatırım için oldukça cazip. Tesisler yılın 12 ayı hizmet veriyor. Buraya bir kez geldiklerinde, adalarımızın güzelliğini gördüklerinde ve devletimizin teşviklerini öğrendiklerinde, yatırım yapmadan geri döneceklerini ümid etmiyorum” dedi.

 

BUGÜN GAZETESİ   




Geri Dön