20 / 04 / 2024

Maliye Bakanlığı, Atatürk Parkı'nı geri aldı!

Maliye Bakanlığı, Atatürk Parkı'nı geri aldı!

Antalya Defterdarlığı, amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Parkı'nı geri aldığı bildirildi



Antalya Defterdarı Hidayet Mat, İmar Planı'nda park alanı olarak gösterilen Atatürk Parkı alanını, 1987 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bırakıldığını anımsattı. Yüzde 2 inşaat emsal izni verilen park alanının 2005 yılında yap-işlet-devret (YİD) modeliyle, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce belediye şirketi Antepe'ye verildiğini anlatan Mat, şunları kaydetti: "Antepe de burayı başka bir şirkete ihale ederek 24 adet restoran yaptırdı. Ancak, Hazine'den Belediyeye devredilen park alanı için 'Amacı dışında kullanılamaz' şerhi konulmuş. Eğer, amacı dışında kullanılırsa bu yerler yeniden Hazine'ye geçer denmiş. Burada Antalya Büyükşehir Belediyesi ticari amaçlı restoranlar, açık ve kapalı alanlar yaptı. Şerh hükmüne aykırı, amacı dışında kullanıldığı için de kamusal niteliği kalmadı. Atatürk Parkı projesi amacı dışında kullanılmış."

Devletin, Atatürk Parkı'nın amacı dışında kullanılması nedeniyle, restoranların ödediği kira bedeli kadar gelir kaybı olduğunu belirten Mat, şöyle devam etti: "Bu işletmelere 2,5 milyon TL ecri misil tahakkuk ettirerek kendilerine bildirdik. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Defterdarlık ile protokol imzalaması gerekir. Belediyeden, restoranların ödediği kiranın yüzde 30 rayiç bedelini istiyoruz. Eğer Belediye, Defterdarlık ile makul sürede protokol yapmaz ise, parkı işleten şirket ile protokol yapılacak." Gazetecilerin önceki belediye yönetimiyle neden protokol yapmadıklarını sorması üzerine, Mat, "O zamanki belediye yönetimine 6-7 kez yazı ile durumu bildirmiştik. Protokol yapımı konusunda talebimiz var" dedi.
AA


Geri Dön