25 / 04 / 2024

Maliyetlerin yükselmesi ev fiyatlarını artıracak!

Maliyetlerin yükselmesi ev fiyatlarını artıracak!

Malzeme ve işçilik maliyetlerinin artması ve dövizdeki yükselişin konut fiyatlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman bu maliyetlerin önümüzdeki yıl konut fiyatlarına zam olarak yansıyacağını belirtti.



2015 yılını inşaat sektörü acısından değerlendiren Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman "Siyasi çalkantıların bol olduğu bir yıl oldu" dedi. Ekonominin de bu durumdan etkilendiğini ifade eden Kahraman, "Yılı seçimlerin ve terör olaylarının gölgesinde bir şekilde tamamladık. Konut satışları 7 Haziran'da başlayan siyasi belirsizliğin de büyük etkisiyle iyice yavaşlama noktasına gelmişti. Yapmış olduğumuz "Referans ol sende kazan ve Katmerli indirim Kampanyası" gibi kampanyalar ile bu süreci çok güzel astık" dedi. 1 Kasım seçimlerinden tek basma iktidar çıkmasının ekonomiye duyulan güveni artırdığını ve bunun da islerine olumlu yansıdığını söyleyen Kahraman, "Piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamının artması ve ertelenen taleplerin geri dönmesi ile satış rakamlarımızda katlanarak artmaya devam etti. Yaşanan bütün siyasi olumsuzluklara rağmen yılsonunda sektörümüzün 2014 yılı satış ve büyüme rakamlarının çok üzerinde bir yerde bitireceğini düşünüyorum" diye konuştu. 


YÜZDE 20 ZAM OLABİLİR 

Kahraman ev sahibi olmak isteyenlere de çağrıda bulunarak "Yeni yıla yeni bir ev ile girmek isteyenlerin simdi çok acele etmesi gerekiyor. Çünkü malzeme ve isçilik maliyetlerindeki artışlar konut fiyatlannı olumsuz etkiledi. Bu maliyetlerdeki artışlar ve döviz kurunun yükselmesinin getirdiği mali yükler henüz bütünüyle ev fiyatlarına zam olarak yansıtılmadı. Ben yıl içerisinde fiyatlara yansımayan bu maliyetlerdeki artışların önümüzdeki birkaç ay içerisinde konut fiyatlarına % 15 ila % 20 civarında yansıyacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 



Vahdet Gazetesi




Haber Star Gazetesi'nin İnşaat Dekorasyon ekinde şu şekilde yer aldı....


Ödül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kahraman, ev fiyatlarının, önümüzdeki dönemde üretim maliyetlerinin artması nedeniyle yüzde 15-20 oranında yükseleceğini belirterek" Ev almak isteyenler yılın ilk aylarında acele etsin"dedi. 


Konut almak, yeni yıla yeni bir ev ile girmek isteyenlerin şimdi çok acele etmesi gerektiğine vurgu yapan Ödül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Kahraman "Çünkü malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artışlar konut fiyatlarını olumsuz etkiledi.Bu maliyetlerdeki artışlar ve döviz kurunun yükselmesinin getirdiği mali yükler henüz bütünüyle ev fiyatlarına zam olarak yansıtılmadı. Dolayısıyla gelecek yıldan itibaren konut fiyatlarında önemli artışlar yaşanacaktır. Ben yıl içerisinde fiyatlara yansımayan bu maliyetlerdeki artışların önümüzdeki birkaç ay içerisinde konut fiyatlarına yüzde 15 ila yüzde 20 civannda yansıyacağını düşünüyorum" diye konuştu. Ödül Yapı, 2016 yılında Kayseri ve İstanbul da başlayacağı 8 yeni projeyle birlikte, Solar ve Enerji yatırımları ile satış ve büyüme rekorlan kırmayı da hedefliyor" diye konuştu. 


PİYASA GÜVENLİ 

1 Kasım'dan itibaren siyasi belirsizüğin bitmesi ile tek başına iktidara gelen ve yeni oluşturulan hükümet ile ekonomiye duyulan güvenin işlerine direkt olarak olumlu bir şekilde yansıdığını kaydeden Ödül Yapı Yönetim Kumlu Başkam Muzaffer Kahraman "Piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamının artması ve ertelenen taleplerin geri dönmesi ve satış rakamlarımızda katlanarak artmaya devam etti. Bu yıl, 2014 yılı satış ve büyüme rakamlarının çok üzerinde bir yerde bitiriyor" dedi. 


YÜZDE 37 BÜYÜME HEDEFİNE ULAŞTIK 

2015 yılının zor geçeceğini ön görmelerine rağmen iddialı bir şekilde yüzde 37 gibi bir büyüme hedefi yakaladıklarını belirten Kahraman "Hedeflerimizi tutturmuş olmanın mutluluğunu tüm çalışanlarımızla kutluyomz. Konut satışları 7 Haziranda başlayan siyasi belirsizliğin de büyük etkisiyle iyice yavaşlama noktasına gelmişti. Yapmış olduğumuz "Referans ol sende kazan ve Katmerli indirim Kampanyası "gibi kampanyalar ile bu süreci çok güzel aştık. Zaten ekim ayının girmesinden itibaren ise tekrar hareketlenmeye başlamıştı" dedi. 


Star İnşaat Dekorasyon


Geri Dön