19 / 04 / 2024

Maltepe Altın Yıllar Yaşam Merkezi açılıyor!

Maltepe Altın Yıllar Yaşam Merkezi açılıyor!

Maltepe Belediyesi, 50 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitelerini arttıracakları ve sosyalleşebilecekleri “Altın Yıllar Yaşam Merkezi”ni açıyor




Maltepe Belediyesi, 50 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitelerini arttıracakları, çay-kahve içip sohbet edebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, kitap ve günlük gazetelerini okuyacakları, film izleyebilecekleri “Altın Yıllar Yaşam Merkezi”ni hizmete açıyor. 50 yaş ve üstü, ruh sağlığı yerinde, gereksinimlerini karşılayabilecek herhangi bir rahatsızlığı ve uyuşturucu maddeyle alkol bağımlısı olmayan vatandaşlar kabul edileceği merkez, her gün 08.00 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek. Girne Mahallesi’nde açılacak merkeze başvurular, belediye ana hizmet binasında yer alan Halk Masası ya da Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılacak. Merkezde, film gösterimleri, tavla turnuvaları, hobi bahçeleri gibi sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek.


AMAÇ SOSYALLEŞMEK


Açılacak yaşam merkeziyle ilgili açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kuracağımız bu merkezin amacı, ayakta tedavisi mümkün olan yaşlılarımızın, sabah gelip akşam evlerine dönebilecekleri sosyal yaşam merkezi yaratmaktır. Özetle amacımız, yaşlılarımızı daha sosyal ve canlı tutmak, kendini daha iyi hissetmelerini sağlamaktır. Bu merkezle ikinci baharını yaşayan bireyler; belediyenin sunduğu insan odaklı hizmetlerden eşit şekilde yararlanabilecekleri, eğitim hizmetleri ve seminerlerle bilgilenebilecekleri, zamanlarını iyi değerlendirebilecekleri ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sıcak bir ortama kavuşacaklar. Ayrıca sağlık hizmetlerinden de faydalanacaklar” dedi. 



Maltepe Belediyesi



Geri Dön