23 / 04 / 2024

Mamak'ta yaptırılan aile yaşam merkezi açılıyor!

Mamak'ta yaptırılan aile yaşam merkezi açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Mamak'ta yaptırılan Aile Yaşam Merkezi 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü hizmete açılacak



Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkentteki yedinci büyük Aile Yaşam Merkezi olacak "Araplar Aile Yaşam Merkezi", 5 bin 200 metrekare alan üzerine kuruldu.

Merkez, çocuk kulüpleri, gençlik merkezleri, engelli ve yaşlı lokali gibi birimlerle Ankaralılara hizmet verecek. Çocuk kulüplerinde, 7-14 yaşındaki çocuklar jetonlu oyuncak, bilgisayar ve sınırsız internet, sinema salonu, İngilizce, satranç, resim, güreş ve jimnastik kurslarından yararlanabilecek.

Gençlik merkezinde ise 14-25 yaş arasındaki gençler çeşitli spor dallarıyla ilgilenebilecek ve bedensel gelişim kurslarına katılacak.

Yaşlılar lokalinde internet ortamından yararlanma fırsatı bulacak yaşlılar, diğer lokallerde olduğu gibi müzik ve resim gibi aktivitelerde bulunabilecekler.

Engelli vatandaşların da uzmanlar eşliğinde çeşitli sosyal aktiviteler yapma imkanı bulacakları merkezde, engellilerin ailelerine ve kendilerine yönelik eğitsel toplantılar düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı birimlerin faaliyette bulunacağı Aile Yaşam Merkezi'nin, Mamak ilçesinin sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunması bekleniyor.
AA


Geri Dön