25 / 04 / 2024

Maltepe Bağlarbaşı Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Maltepe Bağlarbaşı Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Maltepe Belediyesi, Bağlarbaşı Mahallesi'ne yeni bir pazar yeri inşa ediyor.




İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediyesi, Bağlarbaşı Mahallesi’ne modern bir kapalı bir pazar yeri kazandırıyor. 4 bin 750 metrekarelik alanda hayata geçirilecek pazar yerinde, 3 bin 750 metrekarelik alanın üstü kapatılacak.


Pazar yeri temel atma törenine katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, alandaki beton dökme çalışmalarına yardımcı oldu. Burada konuyla ilgili açıklama yapan Kılıç, “Semt pazarları, bu toplumun uzun yılardır önemli ihtiyaçlarından birine cevap veriyor. Ancak, özellikle İstanbul’da hızla gerçekleşen yapılaşma, binaların giderek artması önceleri insanların rahatça alışveriş yaptığı pazar yerlerinin yetersiz kalmasına sebep oluyor. Halkımızın taleplerine dönük olarak özellikle Maltepe’deki pazar yeri ihtiyacına bizzat müdahale ederek, daha modern, insanların kolaylıkla ulaşabileceği pazar alanları kurmak için kolları sıvadık. Burada müjdesini verdiğimiz kapalı pazar alanımız, Bağlarbaşı mahallesi sakinlerine ve Maltepemize hayırlı olsun” dedi.


Toplamda 4 bin 750 metrekare alanda hayata geçirilen pazar yerinde, 3 bin 750 metrekarelik alanın üstü kapatılacak. Homojen bir aydınlatma sistemi ile ses sitemi kurulacak ve güvenlik kameralarıyla 7/24 takip edilecek pazar yerinin etrafında ise yeşillendirme, ağaçlandırma ve çiçeklendirme ile peyzaj düzenleme çalışmaları yapılacak. Bölgede ayrıca 220 metrekarelik müştemilat binası planlanırken, buraya zabıta karakolu, kafeterya ve tuvaletler yapılacak.



Maltepe Belediyesi





Geri Dön