25 / 04 / 2024

Ayazma Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Ayazma Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Ayazma Pazar Yeri 'nde 100 pazarcı için satış tezgahının yanında, projede hobi odaları, İzmek kurs sınıfları, emekli odaları, Etüt merkezi ve çok amaçlı salon ile mescit de yer alacak.




İzmit Belediyesi, Yeşilova ve Kuruçeşme’de açtıklarının sonrasında, yeni bir kapalı pazar yerinin temeli dün atıldı. Tepeköy ile Ayazma mahallelerinin ortak kullanacağı, iki mahallenin sınırını oluşturan 17 Ağustos Bulvarı Kiraz Sokak’taki 3264 metrekarelik yere yapılacak kapalı pazar yerinin temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan evsahipliği yaptı. Kocaeli milletvekili Sibel Gönül, Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İzmit Belediyesi meclis üyesi Mahmut Öztürk, Tepeköy Mahalle Muhtarı Cemal Güreşen, Ayazma Mahalle Muhtarı Rıdvan Kedikli, İzmit İlçe Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, AKP İzmit Kadın Kolları  Başkanı Aysel Demirtaş, Ayazma ve Tepeköy Mahalle sakinleri ile davetli konuklar ve belediye daire müdürleri de açılışta hazır bulundu.


240 GÜNDE TAMAMLANACAK

100 pazarcı için satış tezgahının yanında, projede hobi odaları, İzmek kurs sınıfları, emekli odaları, Etüt merkezi ve çok amaçlı salon ile mescit de yer alacak.


Yapımını Mustafa Akgüneş İnşaat firmasının üstlendiği tesis, 240 günde tamamlanacak ve 1 milyon Dolarlık bir yatırım olacak. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, açılanların yanında yakın gelecekte Yahya Kaptan, Yuvam Akarca, Seka ve Kadıköy mahallelerindeki pazarlarla birlikte 9 kapalı pazar yerine ulaşacaklarını söyledi. Doğan, “Pazar yerleri ile ilgili olarak tam 1 yıl biz imar planlarını hazırlamakla vaktimiz geçti. Artık bu kent halkı, daha modern daha güzel mekanlarda pazar alışverişi yapacak. Bu kentin parası var. Ve bu kente bugüne kadar yapılmayanları biz yapacağız. Yeter ki sizler bizim arkamızda durun, biz de çalışalım” dedi. AKP Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül de, AKP iktidarı ile belediyeciliğin önünün açıldığını belirtti, kadınlardan da girişimcilik konusunda aktif olmalarını istedi.


Özgür Kocaeli


Geri Dön