25 / 04 / 2024

Maltepe Bağlarbaşı'na kapalı pazar yeri geliyor!

Maltepe Bağlarbaşı'na kapalı pazar yeri geliyor!

Maltepe Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi'nde inşa edilecek kapalı pazar yerinin temel atma töreni gerçekleştirildi.



Maltepe Belediyesi yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Bağlarbaşı Mahallesi'nde yeni projeye hazırlanan belediye, bölgede kapalı pazar yeri inşa edecek. 


Maltepe Belediyesi tarafından inşa edilecek kapalı pazar yeri için ilk harç döküldü. 4 bin 750 metrekarelik alanda inşa edilecek pazar yerinin 3 bin 750 metrekarelik bölümünün üstü kapalı olacak. 


Bağlarbaşı kapalı pazar yerinin temel atma törenine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç katıldı. 7/24 kameralarla takip edilecek pazar yerinde homojen bir aydınlatma sistemi ile ses sistemi de kurulacak. Pazar yerinde zabıta karakolu, kafeterya ve tuvaletler yer alacak. 


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç temel atma töreninde, "Semt pazarları, bu toplumun uzun yılardır önemli ihtiyaçlarından birine cevap veriyor. Ancak, özellikle İstanbul’da hızla gerçekleşen yapılaşma, binaların giderek artması önceleri insanların rahatça alışveriş yaptığı pazar yerlerinin yetersiz kalmasına sebep oluyor. Halkımızın taleplerine dönük olarak özellikle Maltepe’deki pazar yeri ihtiyacına bizzat müdahale ederek, daha modern, insanların kolaylıkla ulaşabileceği pazar alanları kurmak için kolları sıvadık. Burada müjdesini verdiğimiz kapalı pazar alanımız, Bağlarbaşı mahallesi sakinlerine ve Maltepemize hayırlı olsun” şeklinde açıklamada bulundu. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön