18 / 04 / 2024

Maltepe Belediyesi, kiraladığı tesisin cezasını Kızılay 'a kesti!

Maltepe Belediyesi, kiraladığı tesisin cezasını Kızılay 'a kesti!

Maltepe  Belediyesi, 23 Temmuz 2010 'da Dragos 'ta bulunan 12 bin 850 metrekarelik bir araziyi aylık 15 bin lira bedelle Kızılay 'dan kiraladı



 

Kiralama işleminden 2 ay sonra belediye söz konusu arazinin 10 bin metrekaresine spor kompleksi yapılabilmesi için kiralama kararı aldı. İhale için bedel olarak aylık 13 bin TL belirlendi. İhaleyi aylık 14 bin TL bedel ile Mavi Tenis Akademisi kazandı. Kısa süre sonra araziye tenis kortları ve hizmet binası yapılmaya başladı. İnşaat tamamlandı ve tesis hizmete girdi. Hizmete girmesiyle birlikte de şikayetler başladı, belediyeden kiralanan arsaya yapılan bütün inşaatlar kaçaktı. çünkü söz konusu arsa SİT alanı görünüyordu ve çivi bile çakılması yasaktı.

Mecliste tartışma çıktı

şžikayetler üzerine Maltepe Belediyesi ekipleri Mavi Tenis Akademisi 'nde inceleme yaptı. 27 Nisan 2011 tarihinde söz konusu arsaya 24x50x35 metre ebatlarında çelik konstrüksiyon imalatı yapıldığı tespit edilerek tutanak tutuldu.

Konu Maltepe Belediyesi Meclisi 'nde de tartışma konusu oldu. Ak Parti 'nin Maltepe Belediye Meclis üyesi Ali çavuşoğlu, mecliste yaptığı toplantıda şunları söyledi:

“Bu yerle ilgili belediyeye çok şikayet gitti ama işlem yapmadılar. Ancak 27 Nisan 2011 günü iş işten geçtikten sonra İmar Kanunu 'nun 32. maddesine istinaden tutanak tutuldu ve yine İmar Kanunu 'nun 42. maddesi gereğince de 169 bin TL para cezası kesildi. Kanun gereği ceza mal sahibine kesiliyor. Bu yüzden ceza Kızılay adına kesildi. Bu arsa SİT alanı ve tek bir çivi bile çakılamaz. Ayrıca belediye burasını bile bile kiraladı, SİT alanı olduğunu biliyordu. Kiralayan şirketin inşaat yapacağını da... Sonra da Kızılay ‘a ceza kesildi. Oysa bu arsa yeni bir imar palın hazırlanıyor. Yeni plana göre söz konusu arsa sağlık alanı ilan edilecek. Kızılay 'ın imar değişikliği planından haberi vardı. Hem belediye hakkında hem de Kızılay hakkında yetkililerin soruşturma başlatması gerekir. ”
Vatan/Öge DEMİRKAN


Geri Dön