19 / 04 / 2024

Maltepe Cumhuriyet Parkı şantiyeye döndü!

Maltepe Cumhuriyet Parkı şantiyeye döndü!

Maltepe Cumhuriyet Parkı, 2018'de açıldı. “Anadolu Yakası'nın en büyük parkı” diyerek açılan park kısa sürede şantiyeye döndü. İnşaata başlanan parkta, binaların düğün salonu ve restoran yapılacağı iddia edildi...



Maltepe Belediyesi'nin “Anadolu Yakası'nın en büyük parkı” iddiasıyla açtığı park kısa sürede şantiyeye haline geldi. Açıldıktan sadece 1 sene sonra parka giden yol metal levhalarla kesildi, parkın bir kısmı kapatıldı ve inşaata başlandı. Binaların düğün salonu ve restoran yapılacağı öne sürülüyor.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç’ın “AVM yapmadık park yaptık” diyerek açılışını gerçekleştirdiği Cumhuriyet Parkı şantiyeye döndü. Ali Kılıç’ın “Anadolu Yakası’nın en büyük parkı” olduğunu belirttiği Cumhuriyet Parkı, 29 Ekim 2018'de açılmıştı. 17 Kasım 2018’de de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parkı ziyaret etmişti.

ŞİMDİ ŞANTİYE ALANI OLDU

Ancak aradan geçen yaklaşık 1,5 yıllık zamanda Cumhuriyet Parkı şantiye alanı haline geldi. Vatandaşların gün içinde keyifli zaman geçirmesi ve çocukların oyun oynaması için açılan parkta şimdi bir inşaat çalışması yapılıyor. Parkın göl manzaralı kısmı metal levhalarla ikiye bölündü. Şantiyeye dönen parkın kapatılan kısmına restoran ve düğün salonu inşa edileceği, Maltepe Belediyesi’nin park alanına inşaat yapılabilmesi için yüklenici firma ile özel bir protokol anlaşması imzaladığı da iddia edildi.

SORULAR CEVAPSIZ KALDI

Cumhuriyet Parkı’nın rant uğruna harap edilmesi üzerine konu Maltepe Belediyesi meclis gündeminde konuşuldu. AK Parti Grubu, CHP’li Ali Kılıç yönetimine “Cumhuriyet Parkı’ndaki şantiye alanı hangi firmaya, kaç paraya ve ne kadar süreliğine tahsis edildi?” diyerek soru sundu. Ancak CHP yönetimi soruyu yanıtlamadı. 2018'de hizmete giren parkın belli noktalarına kiraya verilmek üzere büyüklü küçüklü yapıların yapıldığı ancak parkın açıldığı günden bu yana binaların atıl bir şekilde durduğu ve kullanıma açılmadığı da belirtildi.

Maltepe Cumhuriyet Parkı şantiyeye döndü!

Yeşil alan üzerinden yapılan ranta AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi tepki verdi. Cumhuriyet Parkı’nın yapılması için yüklü miktarda ödeneklerin ayrıldığına dikkat çeken Erikçi, şunları kaydetti: 

“Park yapılması için para harcandı ancak yapılan park, şantiye alanına döndü. Bir sene önce yapılan parkın aradan geçen kısa süre içerisinde bir kısmı yıkıldı. Yapılan yerlerin yıkılmasıyla birlikte ortaya kamu zararı çıktı. Açık bir şekilde görüyoruz ki park üzerinden birilerine rant sağlanıyor.

CHP yönetimi planlanıp projelendirilerek parkın bir yıl sonra neden yıkıldığını, kimlere hizmet etmek için planlarda değişiklik yapıldığını ve parkın bir bölümü yıkılarak yapılan bu yapıların kimlere tahsis edileceğini açıklamalıdır. Önce ‘vatandaşın hizmeti için açtık’ dedikleri yeri sonra rant için ticarete nasıl dönüştürebiliyorlar?” 

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

CHP yönetimi tarafından şantiye alanı haline gelen Cumhuriyet Parkı’na ilişkin AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı’nın hukuki süreç başlatılması için suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.


Geri Dön