26 / 04 / 2024

Maltepe Karayolları arazisine botanik parkı geliyor!

Maltepe Karayolları arazisine botanik parkı geliyor!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devri yapılan Maltepe Küçükyalı'daki Karayolları arazisinin Alışveriş Merkezi yerine botanik parkı olarak değerlendirilmesi için girişimlerinin sürdüğünü açıkladı




Maltepe Belediyesi'nin "Mahalle Buluşmaları" onuncu gününde, Çınar Mahallesi ile sürdü. Küçükyalı E.C.A. Elginkan İlkokulu'nda halkla bir araya gelen Kılıç, sorunları dinleyip, tek tek not aldı. Buluşmada, ulaşım ve otopark sorunu, çevre ve gürültü ), kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, sokak hayvanlarının durumu, imar, parklar ve parklardaki ışıklandırma sorunları, çöp konteynırı sorunu, pazarların denetimi ve deprem öncesi yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. 


Toplantıda, Karayolları arazisi ve arkeoloji parkıyla ilgili sorulara da cevap veren Kılıç, Arkeoloji Parkı'nın SİT alanı olmasıyla beraber oradaki arazi ve binalarla ilgili çeşitli sıkıntılarının yaşandığını bildiklerini ve kimseyi mağdur etmeden soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek, "Biliyorsunuz arkeoloji parkı, Anıtlar Kurulu'nca onaylandı. Biz buraya maalesef sahip çıkamıyoruz. Karayolları arazisiyle ilgili de çalışma yapıyoruz. TOKİ'ye dedik ki; 'Maltepelinin size olan güveni sarsıldı, buraya tek çivi çaktırmayız.' Çünkü bizim elimizde kalan tek yeşil alanımız orası. Bizden para istediler, verelim dediler. Bizim o kadar paramız yok ama arkamızda halk desteği var dedim. Burası Maltepe halkının olacak ve oraya biz bir botanik parkı kuracağız. Yine altgeçitlerle ilgili sıkıntımız var, burası hızlı tren merkezi istasyonu olacak, o yüzden bu altgeçitlerin genişletilmesi lazım dedik, yazışmalarımız sürüyor, konuyu takip ediyoruz" diye konuştu. 


Kılıç'ın konuşması öncesinde söz alan Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy, "Mahallemiz, en az sorunu olan mahalle. Bu yüzden belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mahallemizin en önemli sorunu uyuşturucu kullanımı ve parklarla ilgili sorunlar. Bu parkların bir kısmı Büyükşehir'e ait. Çınar'da çevre, gürültü ve ulaşım kirliliği öncelikli olarak çözülmeli. Arkeopark dolayısıyla SİT alanı ilan edilen arsa ve apartmanlarda sorun var, Başkanımız bunları çözmek için uğraşıyor, takip ediyoruz. Başkanımız da sağ olsun, ayağımıza kadar gelip bizi dinliyor. Bu belediyeler içerisinde bir ilk, bu da bizim farkımızı gösteriyor" dedi. 


Başkan Kılıç, toplantı sonrası E.C.A. Elginkan İlkokulu Müdürü Süreyya Yapalıal, Müdür Yardımcısı Hıdır Aydemir ve öğretmenlerle de bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Maltepe Belediyesi müdürleri, Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy ve vatandaşlar katıldı. Çınar Cami İmamı Ahmet Şimşek'i de ziyaret eden Kılıç, sorunlarını dinledi. 



Tünaydın


Geri Dön