23 / 04 / 2024

Maltepe Park AVM'de mağazalar kepenk kapattı!

Maltepe Park AVM'de mağazalar kepenk kapattı!

Çankaya Belediyesi tarafından adı ‘Çankaya Çarşı’ olarak değiştirilen Maltepe Park AVM, atıl vaziyette kaldı. Daha önce iki kez satışa çıkarılan ama satılamayan AVM'de mağazalar kepenk kapattı.



Maltepe Pazarı’nın Şehit Gönenç Caddesi üzerinde bulunan ve 2013 yılında Çankaya Belediyesi tarafından adı ‘Çankaya Çarşı’ olarak değiştirilen Maltepe Park AVM, ilgisizlikten metruk halde kaldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2008 yılında hizmete açılan ve 2013 yılında Çankaya Belediyesi tarafından yüzde 57’lik hissesi satın alınan AVM’deki mağazalar, beklenen ilgi gösterilmediği nedeniyle kepenk kapattı. Bir süre belediyenin HOY-TUR ve Eşli Dans Topluluğu çalışmalarına da ev sahipliği yapan AVM’deki işletmelerin satışı durdu. Beş yıl içinde tamamen boşalan yapının kapısına kilit vuruldu.

İKİ KEZ SATIŞA ÇIKMIŞTI

Tekrar canlandırılması için yıllarca hiçbir şey yapılmayan AVM, 2016 yılında da Çankaya Belediyesi tarafından iki kez satışa çıkarıldı. Mart ayında çıkılan ilk ihalede AVM için 91 milyon liralık muhammen bedel belirlendiği halde talip çıkmadı. Kasım ayında düzenlenen ikinci ihalede AVM’nin satışı için 91 milyon TL ve yüzde 18’lik KDV bedeli istendi ancak bu ihalede de satılamadı. İki kez satışa çıkan ve alıcı bulamayan AVM kaderine terk edildi.

BAĞIMLILARIN MESKENİ OLDU

Tekrar açılamadığı ve satılamadığı için atıl vaziyette bulunan yapı, uyuşturucu madde ve alkol kullananların meskeni oldu. Binanın bu durumunun kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen semt sakinleri, “Evimizin dibinde metruk bir bina var artık ve hava karardıktan sonra kimlerin girip, çıktığı belli değil. Hem rahatsız oluyoruz hem de korkuyoruz. Belediyenin bir önlem alması lazım” açıklamasında bulundu.


Geri Dön