20 / 04 / 2024

Maltepe şişe cam fabrikası yerine Nef Toplu Konut projesi yapılacak!

Maltepe şişe cam fabrikası yerine Nef Toplu Konut projesi yapılacak!

3 bin 565 daire Türkiye Şişe ve Cam'ın Maltepe'deki eski fabrikasının yerine, 3 bin 565 lüks daire, 16 ticari alan ve 85 adet sosyal ünite yapılacak. Projenin bedeli 288 milyon 359 bin 316 TL olarak belirlendi.




Mehmet Demirkaya haber merkezi İstanbul'un eski fabrika bölgelerinden biri olan ve birçok ünlü markanın üretim tesisinin bulunduğu Topkapı Maltepe bölgesi hızlı bir değişim geçiriyor. 


Eski fabrikaların yerlerini lüks konutlar ve eğitim tesisleri almaya başladı. Fabrikalar bölgesine en son konut projesi hazırlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş.'nin ortaklığı oldu.


İş GYO - NEF Topkapı projesi 2015 yılına kaldı! İşte tüm detaylar!

 


ÇED SÜRECİ BAŞLADI 


Söz konusu proje ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan duyuruda şöyle denildi: "İş Gayrimenkul Yatırını Ortaklığı A.Ş. ve Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılması planlanan İş GYO NEF Topkapı Toplu Konut ve Beton Santrali Entegre projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. Maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İstanbul Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre vc Şehircilik Bakanlığı'na gönderilebilir." Davutpaşa Yıldız Teknik Üniversitesi Yerleşkesi'nin tam karşısında bulunan, 80 bin 240 metrekare büyüklüğündeki eski fabrika arazisine 3 bin 565 adet konut, 16 ticari alan ve 85 adet sosyal ünite yapılacak. Tanıtım dosyasına göre, proje sahasında havuzlar, konferans salonları, idari birimler, revir, sinema salonları, playstation salonları, müzik odaları, stüdyolar, eğlence odaları, fitness, çocuk oyun alanları, kreş, futbol oyun alanı vc basketbol oyun alanı yer alacak. Bölgeye ayrıca, 2 bin 428 adet ağaç da dikilecek. 

Projenin bedeli 288 milyon 359 bin 316 TL olarak hesaplandı. Arazideki inşaat faaliyeti için, 12 Mayıs 2014 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi'nden imar raporu alındı. 


Yurt Gazetesi 



Geri Dön