18 / 04 / 2024

Paşabahçe Cam Fabrikası, 7 yıldızlı otel olacak!

Paşabahçe Cam Fabrikası, 7 yıldızlı otel olacak!

2002 yılında üretime son veren Paşabahçe Cam Fabrikası otel oluyor. İş Yatırım 'ın prosedür işlemlerine başladığını anlatan Beykoz Belediye Başkanı çelikbilek, “Ön görüşmeler yapıldı ” dedi



Paşabahçe Tekel Fabrikası 'nın satışının iptal edilmesiyle 7 yıldızlı otel hayali suya düşen Beykozlulara yeni bir otel müjdesi geldi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel çelikbilek, Beykoz 'daki Paşabahçe Cam Fabrikası 'nın İş Bankası Kuruluşu olan İş Yatırım tarafından 7 yıldızlı otele dönüştürüleceğini açıkladı.

Sümerbank da otel oluyor

çelikbilek, Sümerbank Deri Sanayi Fabrikası 'nın yerine yapılacak olan 5 yıldızlı otel için de izinlerin alındığını belirtti. Daha önce Paşabahçe Tekel Fabrikası 'nın da 7 yıldızlı otel olacağı açıklanmış ancak fabrikanın satışı iptal olunca bu proje de rafa kalkmıştı. İNDER 'in aylık dergisindeki habere göre, İş Bankası yetkilileri Paşabahçe Cam Fabrikası 'nın yerine yapılacak olan 7 yıldızlı otel hakkındaki gerekli izinlerin alınması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü 'ne başvurdu. çelikbilek, “Belediyemize de geldiler, ön görüşmeler yapıldı. Onlar tekliflerini sunuyorlar Büyükşehire, Boğaziçi İmar Müdürlüğü 'ne ve diğer ilgili yerlere. Bu müsaadeler alındıktan sonra inşallah burası büyük bir otel zinciri olarak yapılacak ” dedi. Beykoz 'daki Sümerbank Deri Kundura Sanayi 'nin de özelleştirildiğini hatırlatan çelikbilek, bu arsada da otel yapılmak için izinler alındığını söyledi. Satışı iptal edilen Paşabahçe Tekel Fabrikası 'nın yeniden satışı için çalışmaların sürdüğünü belirten çelikbilek “Büyük bir ihtimalle orası da satış sonrası büyük bir otel zincirine dönüşecek ” diye konuştu.
Bugün/Selma şžENOL


Geri Dön