25 / 04 / 2024

Maltepe'de iş makinesinin titreşimi binaları çatlattı!

Maltepe'de iş makinesinin titreşimi binaları çatlattı!

Maltepe'de iş makinesinin titreşiminden binalar çatladı! Yani Richter ölçeğiyle kıymet-i harbiyesi olmayan sarsıntı....Deprem olursa ne olur, siz düşünün!  



DEPREM YİNE GÜNDEMİMİZDE
JAPONYA'daki felaketin ardından olası istanbul depremi bir kez daha gündeme geldi. Günlerdir neredeyse başka bir şey konuşulmuyor. Uzmanlar, 'kaç büyüklüğünde deprem olursa kent ne kadar hasar alır, kaç bina zarar görür' sorusuna yanıt vermeye çalışıyor. Depremle yatıp depremle kalkıyoruz. Ancak öyle gelişmeler oluyor ki kentteki binaların bırakın şiddetli bir depremi, iş makinesi titreşimine bile dayanıksız olduğu ortaya çıkıyor, örnek mi Buyrun Maltepe'ye...

EVLER ZARAR GÖRDÜ
ZÜMRÜTEVLER Mahallesi'nde bir süre önce bir inşaat çalışması başlatıldı. Temel kazısı yapılırken de hemen yan taraftaki bina hasar gördü. Kolonlar ve kirişler zarar görünce ev sahipleri binayı boşalttı ve inşaatı yapan müteahhite sattı. Müteahhit de inşaat alanını genişletmek için satın aldığı yan taraftaki binayı yıkmaya başladı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Yıkım sırasında meydana gelen sarsıntı ve iş makinelerinin titreşimi sonucu, sokaktaki diğer binalar da zarar görmesin mi!

MAHALLEDE PANİK VAR
BAZI apartmanlarda derin çatlaklar oluştu, hatta yol bile çatladı. Mahalleli hemen Maltepe Belediyesi'ni aradı, önlem alınmasını istedi, iddia o ki, olay yerine gelip teknik inceleme yapan ekip, yıkım sırasında iş makinelerinin kullanılmasına izin vermedi. Ne var ki çatlaklar her geçen gün daha da arttı. Üstüne üstlük hiçbir önlem de alınmadı. Doğal olarak evleri çatlayan vatandaşlar korku içinde yaşıyor, belediye yetkililerinin olaya el koymasını ve derhal ciddi tedbirler alınmasını istiyorlar.
Habertürk/turhan Arslanoğlu


Geri Dön