19 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi'nden arsa devrimi!

Mamak Belediyesi'nden arsa devrimi!

Mamak’ta uzun yıllar gecekonduda oturan ancak tapu sahibi olamayan vatandaşlar mağdur edilmeyecek. Söz konusu kişiler uygun kredi imkânı ile ileride kendilerini modern bir ev sahibi yapabilecek oranda arsanın sahibi olabilecek



Dünya'nın en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri Mamak'ta devam ediyor. Binlerce gecekondunun yıkılıp yerlerine modern konutların inşa edildiği ilçede Mamak Belediyesi, uzun yıllar gecekonduda oturan ancak tapusu veya tapu tahsis belgesi bulunmayan vatandaşların arsa sahibi olmaları için önemli bir adım attı. 100-150 metrekare arasındaki arsaları belli kriterlere göre vatandaşlara satacak olan belediye, imkânı olmayan vatandaşların uygun kredi alabilmesi için TEB Bankası ile de protokol imzaladı. Protokolü TEB Bankası Bölge Direktörü Süleyman Kahraman ile birlikte imzalayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "272 kişiye tapularını bu şekilde verdik. 4 bölgede bin civarında arsa alabilecek vatandaşımız var. Yararlanmak isteyenler de krediden yararlanabilecek" dedi.


272 KİŞİYE TAPU VERİLDİ

Vatandaşlara kendilerini konut sahibi yapacak oranda arsa satışı yapacaklarını belirten Başkan Akgül, "Akşemsettin, Yeşil Bayır, Başak ve Şahap Gürler mahallelerimizde sürecimiz devam ediyor. Buralarda gerek Maliye'den alıp, gerekse belediyemize ait olan 100- 150 metrekarelik arsaları uygun bir bedelle vereceğiz. Vatandaşlarımızın bütçelerine uygun, makul rakamlar belirleyerek belediye meclisimizden aldığımız kararla bu arsaları veriyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı bu ücretleri kendi birikimleriyle ödeyebileceği gibi böyle bir birikimi olmayanlar için TEB ile imzaladığımız protokol alternatif oluşturarak 120 aya kadar uygun vadeler sunacak. Bunun vatandaşa bir avantajı da bizim peşin ödemelerdeki indirimimizden yararlanması olacak. 272 kişiye tapularını bu şekilde verdik. 4 bölgede bin civarında arsa alabilecek vatandaşımız var. Yararlanmak isteyenler de krediden yararlanabilecek" ifadelerini kullandı. Akgül ayrıca en uygun kredi imkanının TEB tarafından verildiği için işbirliği yapıldığını belirtti.


120 AYA KADAR VADE

TEB  Ankara  Bölge Koordinatörü Süleyman Kahraman da, "İnsanların kamunun ciddi desteğiyle elde edecekleri tapularını alabilmesi için karşılayamayacakları kısımla ilgili destek verme arzusundayız. Bu anlamda gösterdiğiniz işbirliğine teşekkür ediyoruz. Kendileri nasıl arzu ederlerse 120 aya kadar vade verebileceğiz" dedi. Mamak Belediyesi'nin sağlayacağı imkândan yararlanacak vatandaşların asgari ücret, Mamak'ta bir yıl ikamet etmenin yanı sıra eşinin, kendisinin ve reşit olmayan çocuğunun üzerine gayrimenkul olmaması şartını bulundurması gerekiyor.



Sabah 



Geri Dön