19 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi'nden yapılandırma uyarısı!

Mamak Belediyesi'nden yapılandırma uyarısı!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanun’dan faydalanmak isteyen vatandaşlar borçlarını 25 Kasım’a kadar yapılandırabilecek.




Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanun’dan faydalanmak isteyen vatandaşlar borçlarını 25 Kasım’a kadar yapılandırabilecek. 6736 Sayılı Kanun’la düzenlenen borçların yapılandırılmasında son gün olan 31 Ekim; yaşanan yoğunluk nedeniyle başvuru tarihi 25 Kasım’a kadar uzatıldı. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi, işgal hacı, asfalt katılım payı gibi borçlar yasa gereği faizi ve cezaları silinecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar Mamak Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 25 Kasım'a kadar şahsi olarak başvurması gerekiyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Vergi borcu bulunan vatandaşlarımız borçlarını yeniden yapılandırarak kolaylıkla ödeyebilir. Vergi borcu bulunan vatandaşlarımızın bu fırsattan bir an önce yararlanarak borçlarını yapılandırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Taksitli ödeme imkanı

Yasa gereği vergi borcunu yapılandıran vatandaşların faiz ve cezaları silinecek ve borçlarını taksitli ödeyebilecek. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit 12 ay vade, 9 taksit 18 ay vade, 12 taksit 24 ay vade ve 18 taksit 36 ay vade seçenekleri bulunuyor. Mamak Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yaşanacak yoğunluğun önüne geçmek için hafta sonları da mesai yapıyor.  




Mamak Belediyesi



Geri Dön