25 / 04 / 2024

Mamak'ın en büyük kapalı pazarı açıldı!

Mamak'ın en büyük kapalı pazarı açıldı!

KAPALI pazarlarla birçok hizmeti bir arada sunan Mamak Belediyesi, Mamak'ın en büyük kapalı pazarının açılışını gerçekleştirdi. Dokuzuncu kapalı pazar yerinin açılışını yapıldı. 25 yılda yapılmayan yatırımı 4,5 yılda gerçekleştirildi...



KAPALI pazarlarla birçok hizmeti bir arada sunan Mamak Belediyesi, Mamak'ın en büyük kapalı pazarının açılışını gerçekleştirdi. Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibinin seğmen gösterisiyle başlayan törene Ak Parti  Ankara  Milletvekili Haluk Özdalga, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkam Muhammet Abdullah Özer, Tobaş Başkam Ercan Kınacı, Ankara Pazar Yerleri Odası Başkam Recep Ayhan, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Göreve geldiklerinde Mamak'ta bir tane bile kapalı pazar yeri olmadığım belirten Akgül, "Bugün dokuzuncu kapalı pazar yerinin açılışını yapıyoruz. 25 yılda yapılmayan yatırımı 4,5 yılda yaptık" dedi. 


"MAMAK BELEDİYESİ YÜZÜMÜZÜ AK ETTİ


'Başak Kapalı Pazaıyeri ve Spor Alanı'nın açılışında konuşan Ak Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga; "Başkent'in en çok ihlal edilmiş bölgesiydi Mamak. Hep söylediğimiz gibi Ankara'nın başka ilçelerinde ne varsa burada da o olacak dedik ve görüyoruz ki bunların hepsi yapılıyor. Yükselen bütün inşaatlar son derece kaliteli. Mamak Belediyesi çok iyi çalışıyor, yüzümüzü ak etti. Başak Kapalı Pazar ve Spor Alanı'nın pazarcı esnafına ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 


"SIRA GENÇLİK MERKEZİNDE" 


4,5 yıl önce seçimlere hazırlanırken vatandaşlara seçim beyannamesi dağıttıklarım ve seçim beyannamesinde söz verilen bütün hizmetleri fazlasıyla gerçekleştirdiklerini belirten Akgül; "Başak Mahallesi Mamak'ta yıllarca ihmal edilmiş noktalarından biliydi. 

Şu an açılışım gerçekleştirdiğimiz pazar alanının yerine çöpler dökülüyordu. Şuan pırıl pırıl bir kapalı pazaryeri ve spor alam oldu. Bölgenin asıl yatırım tüm Başkente hizmet edecek olan Necip Fazıl Kültür Merkezi ve tam karşısında yaptığımız kapalı spor salonu. İnşallah çok yakında bu tesislerinde açılışım yapmak üzere bir araya geleceğiz" dedi. 


AÇILIŞ SONRASI AŞURE 


Başak Kapalı Pazaryeri ve Spor Alam açılışının ardından vatandaşlara aşure ikram edildi. Aşure dağıtımı için önlük giyinen Akgül "Aşurenin içerisine konulan bütün malzemelerin her birisi farklı ancak bir araya geldiklerinde son derece güzel bir lezzet oluşturuyor. Bu manada farklüıklarımız bir araya gelirse daha da güzelleşir" dedi. 


GÜLİSTAN AĞERBAŞ/ Ankara İl Gazetesi 


Geri Dön