18 / 04 / 2024

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının örnek seklide kavgasız gürültüsüz yapıldığını belirterek, projelerdeki tüm şartların vatandaşın lehine olacak seklide hazırladıklarını söyledi...



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, basın mensupları ile iftar yeme- . 

ğinde bir araya geldi. Abidinpaşa Lale Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğine 100'e yakın gazeteci katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da basın mensuplarına için düzenledikleri iftar programını geleneksel hale getirdiklerini belirten Akgül, beş ayn noktada kurulan iftar çadırlarının yanı sıra mahallelerde gerçekleştirdikleri iftar programlarıyla vatandaşlarla 30 gün boyunca birlikte iftar edeceklerini söyledi. 

Mamak'ta hayata geçen yatırımları da anlatan Akgül, Mamak halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, "Bu çalışmalan daha başlangıç olarak görüyorum. Mamak'ı daha da ileriye götürmek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi. 


Mamak'ta yürütülen kentsel dönüşüm projelerini çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Mesut Akgül, değişim ve dönüşüm konusundaki çalışmalarının ve kararlılıklarının devam edeceğini vurguladı. 

Vatandasın lehine Dev projelerle Mamak'ın değişimin adresi olduğunun ifade eden Akgül, "Bütün bu çalışmalar yapılırken vatandaşlan mağdur etmiyoruz" dedi. Çalışmalarla ilgili mahalle sakinleriyle sık sık istişare toplantıları düzenleyerek halkı bilgilendirdiklerini belirten Akgül, uygulanan kentsel dönüşüm projelerinde tüm şartlan vatandaşın lehine olacak şekilde hazırladıklarını, bu nedenle de kavgasız gürültüsüz yıkım yapıldığını söyledi. 


Star Ankara

TMMOB yetkilerinin torba yasayla kısıtlanmasını protesto ederek yürüyüş düzenledi. Protestoya destek, eylem yapanların arasına katılan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan geldi. Kocaoğlu'nun yanısıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'da eyleme destek verenlerin arasındaydı. 


Bu daha başlangıç İzmir'de TMMOB'a bağlı mimar ve mühendisler hükümetin 3194 sayılı imar Kanunu'nda yaptığı değişikliği protesto amacıyla Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek yürüdüler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesini isteyen TMMOB üyeleri, "Mühendisler, mimarlar susmadı, susmayacaklar", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla Alsancak sokaklarında yürüdü. 

Grup adına basın açıklaması yapan Ferdan Çiftçi, bu değişiklikle TMMOB'ye bağlı meslek odalarının işlevsiz, etkisiz birer tabela örgütü haline getirilmeye çalıştığım vurgulayarak," Bu yasa, bilimsel, teknik ve mesleki denetimleri, kentsel dönüşüm ve kentsel rant projelerinin önünde engel olarak görüp, kuralsız, denetimsiz yapılaşmanın önünü açmaktadır. Bu yasa AK Parti'nin Taksim Gezi Parkı eylemleriyle meşruiyetini yitirmiş olduğu iktidarının intikamını TMMOB'dan alma girişimidir. Buradan sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz: O torba'da talan var, hukuksuzluk var, veto et" şeklinde konuştu. 


Yenigün/Eda Ebru NANECİ 


Geri Dön