29 / 03 / 2024

Mamak'ta mahalleli kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirildi!

Mamak'ta mahalleli kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirildi!

Mamak Belediyesi, mahalle sakinlerini Ramazan ayı süresince dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla bir araya getiren iftar sofralarını Altiağaç, Karaağaç ve Misket Mahalleleri'nde kurdu.



TOKİ ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen Altiağaç- Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerini kapsayan kentsel yenileme projesi hakkında vatandaşları bilgüendiren Akgül, Altiağaç Mahallesi sakinlerine proje kapsamında 1200 konutun projesinin hazırlanıp TOKİ'ye teslim edildiğini, 1200 konutun da proje hazırlık çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Kira yardımlarının da düzenli olarak vatandaşların hesabına yattığını kaydeden Akgül, proje kapsamında yapüacak 5750 konutu bu dönem içinde yapılacağım söyledi. Anlaşmaların yüzde seksen oranında tamamlandığını belirten Akgül, "Sizlerle süreci hızlı şeküde sürdürüyoruz. Geniş yeşil alanları, spor alanları, ortak yaşam alanları, açık otopark alanları ve ticaret merkezlerimizle konut değil yaşam alanları oluşturuyoruz. 


Başlattığımız bu hareketlilik ilçemize canlılık kazandırmıştır" diye konuştu. Altiağaç Kapalı pazaryeri ve Misket İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen iftara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis 2.Başkanvekili Ali Aydın, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katüdı. Masaları tek tek gezen Akgül, vatandaşların Ramazanlarını tebrik ederek, sohbet etti. Mamak'm her sokağında, her caddesinde ve her mahallesinde, Ramazan ayının getirdiği rahmete ve berekete şahit olduklarını belirten Akgül, "Ramazanı birlik ve dayanışma için fırsata çeviriyoruz. Bu paylaşımların ilçemize kattığı bereketi bir sonraki Ramazana kadar bütün sokaklarımızda hissettirmek istiyoruz. Bu sofraları güzelleştiren, paylaşma duygusunu yaşatan sizlersiniz. Dünyanın her yerinde inleyen, ezilen, itilen, yardıma muhtaç olan bütün kardeşlerimize Rabbimden yardım diliyorum. 


Mübarek Ramazan ayı hepimiz için kurtuluş vesilesi ve hayırlara vesile olur" diye konuştu. Kuran-ı Kerim tilaveti ve yemek duasının ardından okunan akşam ezanı ile alanda bulunan yaklaşık 3000 kişi orucunu açtı.


Ankara Son Söz


Geri Dön